Fantacine.com

Hvordan virker Solskoldning påvirke hud?

Hvordan virker Solskoldning påvirke hud?


De fleste mennesker, der bruger for meget tid udendørs uden korrekt anvende solcreme lotion vil finde sig med solskoldning. Det kan være kløende, smertefuld, irriterende og på en mere langsigtet plan, kan det øge risikoen for visse farlige hud tilstande såsom hudkræft. Det er overflødigt at sige, at være udendørs uden solcreme bør så vidt muligt undgås. Solskoldning kan påvirker huden på mange måder - nogle mere alvorlige end andre.

Solskoldning tungest rammer folk med lys hud, der ikke ofte i solen. Deres hud er mere modtagelige for de skadelige virkninger af ultraviolette stråler, moreso end folk med naturligt mørkere hud. Når du bor ude i solen i længere tidsrum, er du sende dig selv til konstant skader fra ultraviolet lys på din hud. Solskoldning er reaktionen fra din krop til denne skade.

Når din hud bliver beskadiget af ultraviolet lys, din krops reaktion er at sende øgede mængder blod til området for at reparere de skader, at solen forårsagede. Dette fungerer, fordi blodlegemer er de vigtigste agenter for reparation inde i din krop, så flere blodlegemer betyder hurtigere reparation af området. Den rødme i huden, når du har solskoldning er forårsaget af denne ekstra blodgennemstrømning.

På grund af karakteren af ​​solskoldning, er det et signal om, at du sender dig selv til ekstreme mængder af skader huden mod ultraviolet lys. Solskoldning er også en indikator for, at du kunne øge din risiko for forskellige former for hudkræft. Selvom melanom populært menes at være mere farlige for dem, der får solskoldning, er det ikke direkte forårsaget af den brænde. Snarere, øger du din risiko for melanom ved at udsætte dig selv for ultraviolet stråler, ikke nødvendigvis ved solskoldning.

Selv om det ikke nødvendigvis er en god afvejning, opholder sig ud i solen kan også give din hud en tan. Dette skyldes de ultraviolette stråler reagerer med visse kemikalier i huden for at skabe melanin, som er det pigment, der forårsager din hud til at blive den mørkere farve. Men på grund af de mange forskellige risici ved langvarig udsættelse for ultraviolette stråler, er det tilrådeligt at holde sig ude i solen med det udtrykkelige formål at få en tan.

Når du får solskoldning, kan din hud begynder at skalle. Den afskalning skyldes døde hud at blive afvist fra kroppen. Tør hud er en anden bivirkning af solskoldning. For at bekæmpe både tør hud og afskalning hud, anvende fugtighedscreme er normalt den bedste vej at gå.


        

Udgiv min kommentar