Fantacine.com

Jod Food ListMange mennesker er ikke klar rolle at jod spiller i deres hverdag, eller hvordan det fungerer i deres organer. Jod er et mineral, der er afgørende for vækst og funktion af skjoldbruskkirtlen. Manglende jod i kosten kan resultere i hypothyreoidisme, en under-aktive skjoldbruskkirtlen, eller i ekstreme tilfælde, en hævelse af skjoldbruskkirtlen under kæben, kaldet struma. For at forhindre dette, er det vigtigt at medtage jod-rige fødevarer i din daglige kost.

salt tilsat jod

En af de mest almindeligt anvendte krydderier, tilsat jod bordsalt er en stor kilde til jod. Indeholdende 300 mikrogram iod pr 100 gram, indeholder salt tilsat jod dobbelt kroppens daglige behov for jod. Salt tilsat jod kan sættes til en lang række retter, herunder pasta, salater, sandwiches og saucer. Dog kan for meget salt være en dårlig ting, da overskydende natrium kan forårsage væskeophobning og en stigning i blodtrykket, så sørg for at holde sig til den daglige anbefalede mængde af 2400 milligram. Dette kan nemt opnå ved at kontrollere etiketter forberedt og emballerede fødevarer og holde styr på din daglige forbrug af natrium og jod.

Tang

Tang er en populær kosten dagligt syn i Asien og mange ø-lande. Værdsat for sin smag og fiberindhold, tang har også et højt indhold af jod. Fordi tang får sin iod fra vand og jord den vokser i, jod indhold i tang varierer. Men salt-vand tang indeholder normalt mellem 500 og 8.000 milligram jod. Dette kan indtages i sushi ruller og tang salater, eller som en sandwich eller wrap påfyldning. Brunalger har det højeste indhold af jod, grøn og rød alger begge har mindre jod, men stadig er gode kilder i kosten af ​​jod.

Yoghurt

Komælk er en god kilde til jod, med en kop to procent mælk leverer 39 procent af den daglige anbefalede servering af iod. Fordi yoghurt er en kultiveret, mælkebaseret produkt, der er en endnu større jod indhold i yoghurt, end der findes i mælk. En kop fedtfattig yoghurt indeholder 58 mikrogram jod og 58 procent af den daglige anbefalede servering af jod. Det høje indhold af jod af mælk og mælkebaserede produkter kan tilskrives jod beriget foder, malkekvæg fodres. Denne jod beriget foder spist af kvæget og jod udskilles i mælken, som er, hvordan det indtages af mennesker.


        

Udgiv min kommentar