Fantacine.com

Effexor Vs. Effexor XR

Effexor og Effexor XR er serotonin og noradrenalin reuptake inhibitors (SNRI), som er en type antidepressiv medicin, som øger hjernens optagelse af neurotransmitterne serotonin og noradrenalin. Hjernens absorption af disse kemikalier er direkte relateret til depression, en psykisk sygdom med symptomer, der omfatter langvarig følelse af fortvivlelse, ændringer i spise- og søvnmønster og tanker om selvmord.

Fungere

Drug maker Wyeth udgivet Effexor i 1993, og dens popularitet toppede omkring 2007. Men som kvalme var en af ​​de mest almindelige bivirkninger og forårsagede patienter til at stoppe brugen, selskabet udgivet Effexor XR (forlænget frigivelse) i 2008.

Udseende

Den oprindelige Effexor er en femkantet, fersken tablet, der er fordelt i fem størrelser, 23 mg, 37,5 mg, 50 mg, 75 mg og 100 mg. Effexor XR kommer i enten en fersken / grå kapsel på 37,5 mg, en fersken kapsel på 75 mg eller 150 mg-mørkerød kapsel.

Den Wyeth Drug Progression

Både Effexor og Effexor XR er tilgængelige i generiske former, hvilket betyder mere overkommelige for patienten. Effexor er en top-sælgende antidepressive globalt, og Effexor XR betragtes som en udvidet version af originalen. Med den forestående dato for Effexor udløbet patent nærmer sig, har Wyeth udgivet et stof kaldet Pristiq. Lægemidlet, som er en metabolit af Effexor, kan startes ved 50 mg i modsætning til mindre doser, der skal gradvist taget op til større doser efter behov, hvilket er tilfældet med Effexor.

Effexor og Effexor XR Fordele

Begge lægemidler er blevet krediteret med at genoprette balancen i patienternes biokemi, hvilket fører til forbedrede stemninger, bedre sovende og spisevaner, og selvmordstanker er ophørt. Patienter med anmeldelse websteder såsom Drugs.com har beskrevet at kunne fungere på arbejde igen, og en reduktion af usunde selvmedicinering vaner såsom overspisning.

Effexor og Effexor XR Ulemper

De, der har nydt godt af Effexor og Effexor XR er hurtige til at påpege, at stoppe stoffet vil straks standse eventuelle fordele. Desuden er ekstrem abstinenssymptomer beskrevet, såsom panikanfald, svimmelhed, fordøjelsesproblemer og meget mere. Derudover er der i et lille antal tilfælde - især i mennesker 25 og under - Effexor kan faktisk forårsage eller øge selvmordstanker.

Advarsel

Det er vigtigt at holde øje med forskellen på Effexor versus Effexor XR ved bestilling receptpligtig refills. Vær meget opmærksom på, om din læge oprindeligt ordineret Effexor eller Effexor XR, og kender din rigtige dosis. Dobbelttjek alle nye skriftlige recepter for at sikre at lægen har skrevet ned den korrekte medicin. Hvis du nogensinde får en medicin, der strejfer fra normen, men stadig kaldes Effexor, telefon din læge og apotek, og sørg for at have det rigtige produkt. Disse medikamenter kan ikke ombyttes, og udveksling dem kan agitere depression symptomer eller fremkalde uønskede bivirkninger.


        

Udgiv min kommentar