Fantacine.com

Crohns sygdom

Crohns sygdom er en form for inflammatorisk tarmsygdom, hvor foring af fordøjelseskanalen bliver betændt, hvilket fører til alvorlig diarré og mavesmerter. Hævelsen kan forekomme overalt langs mavetarmkanalen og trænger dybt ind i foringen. Crohns sygdom påvirker oftest den nedre del af tyndtarmen.

Symptomer

Crohns sygdom medfører tarmen til at udskille vand og salt. Denne sekretion, sammen med intens kramper, fører til diarré. Blødning opstår på grund af flytning af mad i løbet af de betændte væv. Rød eller mørk farvet blod kan være til stede i afføring. Dette kan forværre som sygdommen forskud. Sår kan udvikle sig, hvilket fører til arvæv og mavesmerter. Symptomer på Crohns sygdom kan forårsage en nedsættelse af appetit og vægttab.

Diagnose

Der er flere test, der anvendes af læger til diagnose Crohns sygdom. Blodprøver kan anvendes til at kontrollere for anæmi, infektion og antistoffer. Koloskopi giver lægen for at se inde i tyktarmen og tage en biopsi, der skal analyseres. Patienten kan være instrueret til at drikke barium for en lille tarm røntgenbillede at undersøge tyndtarmen. En edb-tomografi scanning kan implementeres for at lokalisere sygdommen og se efter blokeringer, bylder og fistler, der kan danne.

Behandling

Behandling for Crohns sygdom indebærer anvendelse af medicin til at løse inflammation og symptomer. Anti-inflammatoriske lægemidler, såsom sulfasalazin, mesalamin og kortikosteroider er ofte ordineret til behandling af tarm hævelse. Lægemidler der undertrykker immunsystemet kan anvendes til at standse skader på kroppen og reducere inflammation. Antibiotika lavere skadelige bakterier og hjælpe i healing fistler og bylder. Andre medikamenter, der kan ordineres omfatte anti-diarrheals, afføringsmidler, smertestillende reduktionsgear og vitamintilskud. Kirurgi kan være nødvendig i alvorlige tilfælde.

Komplikationer

Områder af tarmen kan blive tykkere Crohns sygdom forskud. Denne indsnævring kan føre til forhindringer i fordøjelseskanalen. Inflammation kan føre til sår i munden, tyndtarm, tyktarm, endetarm og anus. Når såret strækker sig helt gennem tarmvæggen, kan en fistel udvikle sig. Dette er en unormal forbindelse mellem tarmen og selv eller et andet organ. Infektioner og fejlernæring er også komplikationer relateret til Crohns sygdom. Infektioner kan være dødelig, hvis venstre ubehandlet.

livsstilsændringer

En persons kost og stress-niveau kan påvirke symptomerne på Crohns sygdom. Mejeriprodukter kan være nødvendigt at være begrænset eller skæres helt fra kosten til at fjerne forværring forårsaget af lactose. Spise mindre måltider og drikke væsker reducere tarm symptomer. Motion kan reducere stress og hjælpe med tarm funktion. Afspændingsteknikker, såsom rytmiske vejrtrækning og iblødsætning i et varmt bad, er også nyttige til lindring forhøjede niveauer af stress.


        

Udgiv min kommentar