Fantacine.com

Virkningerne af lave CO2 på nyrefunktionen

Virkningerne af lave CO2 på nyrefunktionen


Acidose resultater, når kroppen ikke kan opretholde en korrekt ilt / kuldioxid (CO2) balance. Nyrer bruger CO2 i blodbanen for at gøre bicarbonat, som neutraliserer syrer i blodet. Når CO2-niveauet er lavt, er resultatet renal tubulær acidose (RTA), en forstyrrelse af nyrefunktionen på grund af forhøjet surhedsgrad. Ifølge National Kidney og Urologiske sygdomme Information Clearinghouse, tre typer af acidose påvirker nyrerne, hver differentieret ved placeringen af ​​forstyrrelser.

Klinisk Distal renal tubulær acidose

Nyrerne regulere pH i blodet gennem en proces, der kaldes tubulær sekretion. Tubuli er exit sti for urin at flytte fra nyrerne til blæren. Når der opstår et problem i den fjerneste ende af tubuli, er den resulterende acidose kendt som klinisk distal RTA. Symptomerne omfatter bremset væksten hos børn, og alvorlig nyre- og forringelse knogle i voksne.

Ofte læger diagnosticere klinisk distale RTA som et symptom på en systemisk sygdom, såsom lupus, seglcelleanæmi, hyperparathyroidisme eller kroniske urinvejsinfektioner. Desuden klinisk distal RTA svækker nyrerne evne til at få opsuget kalium, hvilket resulterer i ekstrem svaghed og uregelmæssig hjerterytme.

Proksimal renal tubulær acidose

Når funktionsfejl i nyrerne er placeret i slutningen af ​​tubulus hvor væsken og affald først indtaste, kaldes dette proksimale RTA. Typisk en arvelig form af RTA, er det forbundet med sygdomme, såsom Fanconi syndrom, forårsaget af arvelig fructoseintolerans og Wilsons sygdom, der forstyrrer kroppens evne til at nedbryde næringsstoffer,

Hyperkalemic Renal tubulær acidose

Hyperkalemic RTA forekommer også ved den distale ende af tubulus. Men det er forskelligt fra klassisk distale RTA fordi resultatet er en høj snarere end lavt kaliumindhold i blodet. Hyperkalemic RTA kan skyldes nyrerne manglende evne til at regulere strømmen af ​​elektrolytter, såsom natrium og kalium, gennem nyrerne.

Årsager omfatter genetik, cellulære ufølsomhed over for en regulerende hormon kaldet aldosteron, eller en bivirkning af visse lægemidler.

Behandling for acidose

I alle tre tilfælde vil behandling med natriumbicarbonat hjælpe til at returnere blod pH-niveauer til normale, lindre de fleste af symptomerne. Med klassisk distale RTA og hyperkalemic RTA, skal tages for at genoprette korrekte kalium niveauer yderligere foranstaltninger. Når blod pH og elektrolyt niveauer er blevet genoprettet til normal, vil den underliggende årsag til acidose forudsige yderligere behandling.


        

Udgiv min kommentar