Fantacine.com

Software til at spore Overholdelse af CPAP

De fleste CPAP maskiner registrere de timer, de har været i brug, og ofte gemme en stor del af yderligere oplysninger så godt. Mange modeller tillader denne information, der skal downloades til en computer, hvor det kan ses i forskellige grafiske formater ved hjælp software leveret af producenten.

Overvejelser

En af de triste sandheder om Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) terapi er, at patienter ikke altid efterkomme den. Sove med en maske på dit ansigt tager nogle få bruges til, og mange patienter ikke holde det ud. Andre forsøger at følge behandlingen, men ender med at fjerne deres masker uden egentlig at vågne op. Læger og respiratoriske terapeuter har brug for at vide, om patienterne faktisk overholder terapi, både for at bedømme terapi effektivitet og også at være i stand til at certificere til forsikringsselskaber, at patienten rent faktisk bruger det udstyr og forsyninger, der er dækket.

Betydning

Compliance software kan vise en række data, afhængig primært på oplysninger, der er registreret af den specifikke model af CPAP maskine. Men typiske data omfatter antallet af timers brug og de tidspunkter af dagen, hvor maskinen er blevet anvendt. Mask lækagerater og respiration sats er typisk inkluderet, og maskiner, der tilpasser deres pres for at patienternes behov kan vise, hvordan at trykket varierer i løbet af natten.

Egenskaber

For at være i stand til at dele data med en computer, skal CPAP maskinen udstyres med et "smart card", der registrerer forskellige aspekter af maskinens funktion. Dette kort fjernes fra maskinen og indsat i en kortlæser, som derefter tilsluttet en computer, som regel via en USB-port. Endelig læser software på computeren data fra kortet og præsenterer dem i form af grafer og rapporter.


        

Udgiv min kommentar