Fantacine.com

Anstrengelses Symptomer på Angina

Angina er en tilstand, der betyder blokering i fartøjer, der forsyner hjertet med iltet blod. Når skibe indsnævre grund af plaque oprustning eller spasmer, kan patienter opleve angina symptomer eller endda et hjerteanfald. Anstrengelses angina betyder, at symptomerne er forårsaget af anstrengelse eller stress.

Smerte associeret med Exertional Angina

Forskellige mennesker oplever forskellige symptomer relateret til angina. Typisk kan den person klager over midten eller substernal ubehag i brystet, der er beskrevet som tryk, fylde, tæthed eller tyngde. Ubehaget kan stråle ind i kæbe, arme eller ryg.

Yderligere symptomer på anstrengelses angina

Kvalme, svimmelhed, diaforese (eller bryde ud i en sved) og åndenød er yderligere symptomer, der kan ledsage smerten ved angina.

Lindring af symptomer på anstrengelses angina

Symptomer på anstrengelses angina normalt stilne i et par minutter med hvile eller medicin. Hvis angina fortsætter efter mere end fem minutters hvile, kan patienten være ustabil og har brug for lægehjælp.

Diagnosticering anstrengelses angina

Det er meget vigtigt at sikre, at alle angina symptomer overvåges nøje af en kardiolog. Anstrengelses angina, mens normalt ikke er livstruende, kan blive ustabil og endda føre til et hjerteanfald. En historie og fysisk, stress test, hjerte-CT-scanning og hjerte-kateterisation alle er diagnostiske værktøjer til at hjælpe med at diagnosticere angina.

Behandlinger for angina

Mange gange, kan funktionsdyspnø angina behandles symptomatisk med medicin, såsom nitroglycerin, for at hjælpe udvide blodkarrene, der er indsnævret. Behandlinger kan omfatte dilatation af hjertet beholderen (angioplastik), stentplacering eller endda koronararterie bypass kirurgi. Hvis berettiget, opfordres livsstilsændringer for at forhindre yderligere blokering eller komplikationer.


        

Udgiv min kommentar