Fantacine.com

Oral Cancer Treatment

Mundtlige kræftformer eller kræft i munden kan diagnosticeres ved en tandlæge under en rutinemæssig undersøgelse, eller af en læge. Symptomer på munden kræft omfatter usædvanlige vækster i munden, sår, der ikke heler, misfarvede pletter på ganen eller indersiden af ​​kinderne, smertefulde synke eller tygge, kæbe eller tunge smerte og løse tænder. Behandlinger for oral cancer indbefatter kirurgi, stråling og lægemiddelterapi hvilket kan gøres alene eller i kombination med hinanden.

Kirurgi

Læger kan udføre operation for at fjerne kræft tumorer i munden, hvilket er en mindre operation for små cancere, men kan kræve fjernelse af omgivende væv for større tumorer.

rekonstruktionskirurgi

Efter udskæring af kræft vækstrater fra munden, kan der være behov rekonstruktionskirurgi på kæben, tungen og kinder samt tandimplantater.

Kirurgiske bivirkninger

Bivirkninger af kirurgiske behandlinger for mund kræft omfatte vansiring og besvær med at tale på grund af fjernelse af væv fra tungen eller ganen.

Stråling

Ifølge Mayo Clinic, stråling er den mest effektive behandling af munden cancere og kan anvendes eksternt gennem røntgenstråler eller internt ved hjælp af frø eller ledninger.

Stråling Side Effects

Bivirkningerne af strålebehandling omfatter mundtørhed, huller i tænderne eller tab, blødende tandkød, kæbe smerter eller stivhed og misfarvning og hævelse af ansigtshuden.

Drug Therapy

Kemoterapi bruger narkotika, der rejser i hele kroppen og dræber kræftceller samt sunde dem. Målrettet lægemiddelterapi stopper reproduktion af cancerceller i munden.

Narkotika bivirkninger

Bivirkninger fra kemoterapi og målrettet lægemiddelterapi indbefatter hårtab, kvalme, opkastning, diarré og træthed.


        

Udgiv min kommentar