Fantacine.com

Akut astmaanfald Behandling

"Akut astmaanfald" betyder, at astmatiker reagerer på et allergen og er begyndt at hive efter vejret, hoste og gisper efter vejret. Han kan ikke være i stand til at trække vejret, eller trækker vejret meget raggedly. Han kan ikke være i stand til at tale. Han kan bryde sammen. Hans krop kan være krampetrækninger. Han ved, hvad der sker, fordi det sandsynligvis er sket før, men han er bange alligevel. Han kan ikke trække vejret, og han har brug for øjeblikkelig hjælp. Akutte astmaanfald er skræmmende situationer for både astmatiske og beskueren, men der er behandlinger nævnte tilskuere kan administrere der kan redde astmatiker liv.

Fakta

Astma er en sygdom i luftvejene. En person med astma har en indsnævret luftvejene, der er betændt, hævede og følsomme over for partikler i luften, selv når han ikke har et angreb. Normalt, astmatikere ved, at visse allergener, kaldet udløser, vil sende dem i et angreb; men nogle gange en ukendt trigger fanger dem ud vagt og sender dem ind i et akut astmaanfald. Det kan være alt fra røg til parfumeduft til støvpartikler. Når astmatiker lider et akut anfald, er det bydende nødvendigt, at du hjælpe ham trække vejret igen med det samme, eller han kunne lide uoprettelig skade eller død.

Hurtigt virkende inhalatorer

Astmatikere bære inhalatorer med dem, fordi de ved, de kan lide af et akut anfald til enhver tid. En inhalator er et receptpligtigt lægemiddel dispenseret i et lille hætteglas med en pumpe. Du skal blot indsætte mundstykket ende i munden, og tryk ned på pumpen til at levere et pust af medicin til den astmatiske. Når en astmatiker føler et angreb på, vil hun som regel medicinerer sig selv; men nogle gange, angrebet er pludselig og uden varsel, så hun kan være ude af stand til at komme til sin inhalator uden hjælp. Enhver vidne denne situation skal hjælpe astmatiker administrere hendes inhalator.

Nød rum

Når astmatiker bruger sin inhalator, kan han ikke være ude af skoven endnu. Hvis han fortsætter med at have svært ved at trække vejret, skal du ringe efter en ambulance til at tage ham til skadestuen. De sundhedspersoner der kan administrere medicin til at stabilisere astmatiker og bringe ham ud af hans akutte astmaanfald.

Instruktioner

Hvis du ser en astmatiker have et akut anfald, den første ting at gøre, er at hjælpe ham til en siddende stilling. Sitting er en bedre position end liggende til vejrtrækning formål. Nu bede ham om vejledning i at hjælpe ham (hvis han er i stand til at tale med dig). Alternativt kan kigge efter et kort med skriftlige instrukser; astmatikere bære med dem for netop disse omstændigheder.

Fjernelse

Fjern irriterende fra nærheden af ​​astmatiker, hvis du ved, hvad der er årsag til tilstanden. Mange gange, den astmatiske ved, hvad der er årsag til angrebet; han kan pege på en person eller en genstand. Flyt dette objekt væk eller bede personen om at forlade. Hvis det er muligt, skal du flytte astmatiske til en sanitær værelse væk fra irriterende allergener.


        

Udgiv min kommentar