Fantacine.com

Hvorfor gør folk mister deres hår under kemoterapi?

Kemoterapi betegner over 100 forskellige drug midler anvendt til behandling af kræft. Kemoterapi kan administreres oralt, i cremeform, ved injektion i tumoren, gennem en IV i venerne, eller gennem en infusion direkte ind i blæren, mave eller centralnervesystemet. Selvom der er mange forskellige typer af kemoterapi, er de designet til at forstyrre celle reproduktion. Denne egenskab er, hvad der gør kemoterapi gode til at bekæmpe kræft, men det er også, hvad der forårsager hårtab og andre bivirkninger forbundet med kemoterapi.

The Cell Cycle

Forståelse effekten af ​​kemoterapi på hårsække kræver en forståelse af celle reproduktion. Hver celle i kroppen tjener sin egen specifikke funktion, som bestemmes af dens DNA. Når en celle gengiver, det gør en kopi af sig selv, og derefter deler sig i to.

Kemoterapi & Cell Reproduktion

Visse celler reproducere og dø hyppigt. Hvis gengivelsen af ​​de celler afbrydes eller forstyrret, så når cellen dør, er der ingen anden celle, der erstatter det at tjene sin funktion. Kemoterapi afbryder en af ​​de faser af celle reproduktion, forhindrer cellen i at reproducere korrekt. Da kræftceller reproducere ofte, dette reducerer antallet af cancerceller.

Kemoterapi og hårsækkene

Hårfollikelceller også reproducere hyppigt. Kemoterapi kan ikke se forskel mellem kræftcellerne og hårsækken celler, så hårfollikelcellerne ikke er i stand til at reproducere. Patienten ender således op med for få hårfollikelceller, og hendes hår begynder at falde ud.

Når Vil Hårtab opstå?

Hårtab begynder normalt inden for to uger efter behandling med kemoterapi. Mange patienter angiver, at de føler en prikkende eller ømhed i deres hovedbund. Nogle kemoterapi forårsager alle de hår til at falde ud, og det tager normalt mellem tre og syv dage efter håret oprindeligt begynder at kaste. Hårtab er ikke permanent. Når kemoterapi stopper afbryde celle reproduktion cyklusser, vil hårcellerne begynde at regenerere og hår vil vokse tilbage.

Sådan håndteres Hårtab

Der er ingen måde at styre eller mindske hårtab. Det kan ikke stoppes. Forsøg på at stoppe det, ved hjælp af is eller på anden måde, kan formindske effektiviteten af ​​kemoterapi, fordi kemoterapi stof ikke kan være i stand til at dræbe kræftceller i nærheden af ​​hovedet.


        

Udgiv min kommentar