Fantacine.com

Problemer forårsaget af diabetes

Diabetes er en sygdom, der påvirker, hvordan din krop bruger glukose. Når du udvikler diabetes, kan din krop ikke korrekt brug glukose. Ifølge Mayo Clinic, uanset hvilken type diabetes du lider, kan for meget glukose blive produceret. Som din glukose stiger, eller når sygdommen går ubehandlet, begynder din krop til at lide. Som et resultat, kan du udvikle alvorlige helbredsmæssige komplikationer.

Short-Term Komplikationer

Kortsigtede komplikationer refererer til medicinske tilstande, der kan være øjeblikkelig og resultere i diabetisk koma. Sådanne tilstande indbefatter hyperglykæmi, diabetisk ketoacidose, og hypolgycemia. Hyperglykæmi er, når dit blodsukker stiger for hurtigt. Dette kan skyldes at spise for meget eller ikke tager glucosesænkende medicin. Diabetisk ketoacidose er, når dine celler mangler mad til energi. Som et resultat, vil din krop begynde at spise væk på din kropsfedt. Din krop så producerer ketoner, som er giftige syrer. Hypoglykæmi er resultatet af lavt blodsukker, som kan opstå på grund af sprunget måltider eller ikke at være aktiv.

Bone / ledsygdomme

Ifølge Mayo Clinic, når du udvikler diabetes, du er på et højere risiko for at udvikle sygdomme i dine led og knogler, såsom osteoporose eller slidgigt. Osteoporose er en sygdom, hvor dine knogler udvikle svagheder. Som et resultat, kan du udvikle frakturer forholdsvis let. Et fælles lidelse er slidgigt, som forårsager din ledbrusk at smuldre, hvilket fører til gigt i dine led.

neuropati

Neuropati er også kendt som nerveskader. Hvis du har for meget sukker i blodet, kan dine kapillærer blive såret. Hvis sukker niveauer bliver ukontrolleret, kan dine kapillærer blive permanent beskadiget over tid. Dette kan resultere i dine lemmer blive påvirket. Lemmer, som påvirkes med neuropati vil miste al form for fornemmelser og følelser.

nefropati

Nefropati er mere almindeligt kendt som nyreskader, hvilket er en almindelig komplikation ved diabetes. Inden dine nyrer er blodkar, der hjælper til at filtrere affald fra blodet. Når du udvikler diabetes, kan disse blodkar blive beskadiget. Som et resultat, kan dit filtreringssystem inden nyrerne blive kompromitteret. Ifølge Mayo Clinic, kan massive skader på nyrer årsag til svigt af nyrerne, eller nyresygdom.

alzheimers

Når du har type 2-diabetes (voksen-debut diabetes), er du en øget risiko for at udvikle Alzheimers sygdom. Ifølge Mayo Clinic, at risikoen øges, hvis du tillader dit blodsukker til at køre grasserende. Det menes også der er en Alzheimers risiko med diabetes skyldes en mangel på insulin, som kan forårsage fratagelse af hjernen glucose til dine hjerneceller. Hjerte-kar-problemer forbundet med diabetes kan forårsage slagtilfælde og blokere blodtilførslen til hjernen, som også kan potentielt føre til Alzheimers.

Heart Komplikationer

Diabetes sætter dig i større risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, såsom hjerteanfald og slagtilfælde. Mayo Clinic, at "en risiko for slagtilfælde fordobles inden for de første fem år af at være blevet behandlet for type 2-diabetes." Andre kardiovaskulære sygdomme kan indbefatte angina (brystsmerter), koronararteriesygdom, åreforkalkning (forsnævring af arterierne) og højt blodtryk.


        

Udgiv min kommentar