Fantacine.com

Hvordan at vide, Cystisk Fibrose Risikofaktorer

Hvordan at vide, Cystisk Fibrose Risikofaktorer


Mennesker ramt med cystisk fibrose er genetisk disponerede for overskydende slim i deres systemer, som kan føre til pancreas og lungeinfektioner. En kronisk tilstand, cystisk fibrose fører til en kortere levetid og hyppige lidelser såsom sinus infektioner, diarré, lungebetændelse og langsom vækst hos børn. Forståelse af risikofaktorer kan støtte i tidlig påvisning og korrekt behandling af cystisk fibrose.

Instruktioner

Kend cystisk fibrose Risikofaktorer

1 Spor din slægtsforskning og kender din familiebaggrund. Cystisk fibrose forekommer oftest i de nordeuropæiske og Ashkenazi jødiske befolkninger. Risikoen går markant ned for folk af afrikansk og asiatisk afstamning.

2 Kig efter symptomer baseret på alder. For eksempel, den yngre den enkelte, jo mere du skal kigge efter lave vækstrater og fækal blokering af tarmene.

3 Find ud af, om den ene eller begge forældre bærer det muterede gen. Hvis det er tilfældet, en person har en en-i-fire chance for at udvikle cystisk fibrose. Kun et normalt gen er nok til at forhindre barnet i sygdommen.

4 Kontroller for fertilitetsproblemer hos voksne. Omkring 97 procent af patienterne på cystisk fibrose er ufrugtbar.

5 Bliv testet for det muterede gen, hvis du beslutter at få et barn.

TIPS

  • Genetiske og prænatal test er effektive metoder til påvisning det defekte gen forbundet med cystisk fibrose.
  • De fleste cystisk fibrose syge er diagnosticeret, før de når deres anden fødselsdag. Et lille antal mennesker diagnosticeret efter 18 år som regel mildere symptomer.
  • Cystisk fibrose resultater, når der er en mutation i genet kaldes cystisk fibrose transmembran konduktans regulator (CFTR). De fleste raske mennesker har to ikke-muterede kopier af dette gen.
  • Der er i øjeblikket ingen helbredelse for cystisk fibrose. Lav en donation til at støtte forskning i bekæmpelsen af ​​denne sygdom på cystisk fibrose Foundation (se Resources nedenfor).
  • Kendskab til risikofaktorer for cystisk fibrose betyder ikke automatisk, at forstå, hvad der forårsager sygdommen. Risikofaktorer simpelthen angiver sandsynligheden for at blive ramt.
  • Cystisk fibrose er den mest almindelige dødelige genetiske sygdom i Amerika i dag.
  • Kend risikofaktorer for cystisk fibrose tidligt for at forlænge livet, at nogle lungeinfektioner og problemer adresse vækst.
  • Par, der håber at få et barn kan vælge at teste sig selv for tilstedeværelsen af ​​det muterede cystisk fibrose-genet.
  • Tegnene på cystisk fibrose advarsel kan ikke altid hvordan op ved fødslen. Nogle tegn tage år at dukke op.

        

Udgiv min kommentar