Fantacine.com

Er et kolon rense farligt?

Er et kolon rense farligt?


Kolon udrensning er processen med at rense ud i tyktarmen gennem en kunstvanding lavement eller tager orale kosttilskud. Fortalere siger, at denne proces er nødvendigt at fjerne affald, der indsamler i tyktarmen og kan have en skadelig virkning på en persons helbred. Men dette er ikke videnskabeligt bevist, og der er nogle farer, der kan resultere fra et kolon rense.

Misforståelser

Fortalere for kolon udrensning hævder, at tyktarmen kan blive tilstoppet med gamle affald sagen. De siger, at flere pounds af fecal sagen og slim kan bygge op på kolon vægge. My Optum Sundhedsstyrelsens hjemmeside siger, at der ikke er nogen videnskabelig opbakning til denne tro, som tyktarmen kontinuerligt renser sig selv ved at kaste gamle celler.

Fungere

Et normalt fungerende kolon opretholder en god balance af naturlige kemikalier og gavnlige bakterier, der understøtter fordøjelsesprocessen. Ifølge My Optum Health, kan et kolon rense faktisk forstyrre balancen og forstyrre ordentlig fordøjelse.

Bivirkninger

Et kolon rense sker gennem colon kunstvanding kan forårsage en person til at absorbere for meget vand. Dette kan resultere i bivirkninger såsom kvalme, opkastning og væske i lungerne. I ekstreme tilfælde kan det føre til hjertesvigt eller bryde tyktarmen væggen, som er dødelig.

Advarsel

Hvis et kolon rense sker gennem colon kunstvanding, og udstyret ikke er blevet ordentligt rengjort, kan det forårsage en bakteriel infektion. Hvis renselsesproces sker gennem et kosttilskud, er der ingen sikkerhed for, at tillægget er sikker eller effektiv. Kolon rense piller er ikke reguleret af Food and Drug Administration eller forpligtet til at have bevis for deres effektivitet.

Fordele

Fortalere for kolon udrensning sige, at det gavner fordøjelsen og generelle sundhed og kan hjælpe med at forebygge tyktarmskræft. National Cancer Institute siger dog de bedste måder at forebygge tyktarmskræft er regelmæssige screeninger, spise en fiberrig kost og udøver regelmæssigt.


        

Udgiv min kommentar