Fantacine.com

Alternativer til hoftealloplastik

Alternativer til hoftealloplastik


Hip udskiftning kirurgi involverer typisk kirurgisk fjernelse af lårbenshovedet (kugle) af lårben knogle (lårbenet), sammen med genopbygning og udskiftning af acetabulum (sokkel) del af samlingen. Dette sker som regel som behandling af slutstadiet slidgigt, og invaliderende smerter og mobilitet spørgsmål, den forårsager.

Andre behandlinger

Inden for de sidste 2 til 3 år, har alternative kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlingsmuligheder bliver tilgængelige for relevante kandidater. De er typisk rettet mod den yngre, mere aktive patient, men de er ikke eksklusivt til disse aldersgrupper.
Hvis din arthritis er endnu ikke så alvorlig, at udskiftning kirurgi bliver behandlingen af ​​valg, overveje følgende to alternativer som muligheder for at afhjælpe smerter og mobilitet i mild til moderat slidgigt.

"Scoping ud" problemet

Et alternativ behandlingsmulighed er en procedure kaldet hip artroskopi. Det er blevet et værdsat behandling for en række hip patologier, såsom bløddelslæsioner om hofteleddet, samt knogle anspore fjernelse. Denne bløde væv patologi kaldes labral tåre og består af en tåre i den bløde, bruskspidserne rand af hofteskålen. Det kan ske i form af skade, aldring og overforbrug. Kanten af ​​brusk tårer og kan rage ind i det fælles selv, hvor det kan sætte sig fast mellem lårbenshovedet (bold) og acetabulum (sokkel). Dette kan forårsage betydelige smerter og mobilitet ændring.

Undgå store indsnit

Hip artroskopi indebærer indførelse af en stiv, fiberoptisk linse i hofteleddet gennem meget små indsnit, kaldet "portaler" og, efter tilstrækkeligt visualisere eventuelle problemområder, udfører en række terapeutiske procedurer (hjælp af specialiseret hånd og power apparater), såsom en labrum reparation, fjernelse af løs organer i leddet, eller barbering ned og trimning enhver ekstern knogle sporer omkring lårbenshovedet eller kanten af ​​soklen, der kunne rammer ved bevægelse.
Hip artroskopi kan være en enorm fordel for mange patienter, især i de yngre aldersgrupper. Det minimalt invasiv, normalt gøres primært som en ambulant, og kan markant forlænge behovet for yderligere, mere invasive hofte kirurgi.

Hip Resurfacing

En anden procedure, som er relativt nyt i form af tilgængelige muligheder, om end mere invasive, er den kirurgiske procedure kendt som "hip resurfacing." Denne procedure indebærer kirurgisk implantation af et metallisk acetabulum (cup) og en metallisk lårbenshovedet. Det er dog ikke betragtes som en total hofte udskiftning.

Hip resurfacing udføres typisk på den yngre patient, og anses ikke for total udskiftning, fordi, i modsætning til den samlede hofte hvor bolden i hoften er amputeret fra lårbenet knogle, er lårbenshovedet barberet ned på en særlig måde til at rumme den metalliske " kasket." Stikket er parat til at modtage en poleret metallisk kop til at rumme den nye "bold".
Fordelen ved denne procedure er patientens egen knogle bestand er ikke fjernet, hellere bare refashioned at acceptere nye belægninger, der ligner capping en tand.

Nogle gange mindre, er mere.

Ifølge den amerikanske Academy of ortopædkirurger (AAOS), Hip resurfacing er en ny alternativ til behandling af fremskreden gigt i under-65-årig mand og under-55 årig kvinde. Din ortopædkirurg kan afgøre, om du er en egnet kandidat til denne procedure.

Denne procedure rammer typisk mindre af patientens eget knoglekvalitet, hvilket gør det til et mere knogle-bevarelse mulighed. Den forventede rehabilitering tid og postoperative opsving anses for at være mindre, fordi konstruktionen er designet til en hurtigere tilbagevenden til aktivitet.

Hip resurfacing procedurer i øjeblikket udføres af behørigt uddannet ortopædkirurger i hele landet på hospitaler i alle størrelser, hvor fælles udskiftning kirurgi er almindeligt udførte.


        

Udgiv min kommentar