Fantacine.com

Ikke-fungerende hypofysetumor

Hypofysen er en lille kirtel på størrelse med en ært. Det er placeret i bunden af ​​hjernen, hvor den hænger en slank stilk fastgjort til hypothalamus, som også indeholder nerver og blodkar. Hypofysen er ansvarlig for at kontrollere mange hormonsystemet i kroppen. Nogle gange kan en tumor udvikler sig i hypofysen. Tumorer der giver mulighed for fortsat hormon produktion er kendt som fungerende tumorer; dem, der ikke er ikke-fungerende tumorer.

Hypofyse

Hypofysen styrer hormoner i kroppen, der er ansvarlige for kroppen stofskifte, fysiske vækst, håndtering stress og seksuelle organ funktion (hvilket sker i forbindelse med de skjoldbruskkirtlen og binyrerne samt de kvindelige æggestokke og mandlige testikler).

hypofysetumorer

Abnorm cellevækst i hypofysen er kendt som en hypofysetumor. Hypofysetumorer kan være godartede eller ondartede. Desuden kan de betragtes som en fungerende hypofyse tumor eller en ikke-fungerende én. Ifølge National Institute of Health, er de ofte udiagnosticeret grundet deres symptomer være for ligner symptomerne på andre sygdomme.

Benign (funktionsmåde) hypofysetumorer

Tumorer, der er godartede (noncancerous) normalt ikke spredes til andre dele af kroppen, og de vokser i et langsomt tempo. De kan dog stadig producere hormoner og ofte producerer for mange af dem, hvilket skaber sundhedsproblemer. Medicin er undertiden bruges til at mindske en sådan hormon produktion. Godartede svulster, der gør hormoner er kendt som fungerende tumorer.

ikke-fungerende tumorer

Ikke-fungerende tumorer, på den anden side, ikke gør hormoner, men kan forårsage mange symptomer, som kan omfatte problemer med synet, hovedpine, opkastning og kvalme. Disse symptomer kan skyldes tumorens vækst inde i hjernen, og at væksten indvirkning på andre hjernefunktioner (ligesom syn). Desuden kan ikke-fungerende tumorer forårsage en tilstand kendt som Cushings sygdom samt andre unormale hormon-relaterede sygdomme.

Behandling

Hvis betingelsen er anerkendt hurtigt nok, kan tre behandlingsmuligheder overvejes: fjerne tumoren kirurgisk og dræbte dens celler med stråling, eller krympning tumoren med medicinsk behandling. Men hvis en ikke-fungerende tumor vokser stort nok til at presse på halspulsårer, kan det forårsage et slagtilfælde. Hvis det presser for meget på optiske nerver, kan det beskadige vision, og hvis det bliver for stor for hjernen, kan andre alvorlige komplikationer opleves som godt.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, er den præcise årsag til hypofysetumorer ikke kendt, men genetiske ændringer menes at spille en vis rolle i deres dannelse. Og mens tumorer kan køre i familier, arvelige faktorer ikke altid eksistere.


        

Udgiv min kommentar