Fantacine.com

Ulemperne ved handicap

Ulemperne ved handicap


At leve med et handicap er en del af livet for et stort antal mennesker i enhver population. Afhængigt af arten af ​​handicappet og den enkelte selv virkningerne af et handicap kan variere fra mindre irritation til større ødelæggende liv traumer. Individuelle samfund også variere betydeligt i, hvordan de handicappede bliver indkvarteret og fastsatte. For eksempel har mange lande har ingen lovkrav at tage højde for de handicappede, og sociale holdninger mange steder kan være en væsentlig hindring for at leve et så normalt liv som muligt for de mindre heldige.

Adgang

En af de store ulemper ved at have et handicap er adgang. Dette kan variere fra fysisk adgang til en bygning eller at kunne få adgang banktjenester --- åbning af en bankkonto, hvis du er døv, for eksempel --- eller adgang sociale ydelser, hvis de i øvrigt findes i dit område. Mange handicappede er i stand til at føre et køretøj og finde det vanskeligt, hvis ikke umuligt at bruge offentlig transport. Opstilling enkle husstand opgaver og aktiviteter kan også være svært som at tage et brusebad, madlavning et måltid eller rengøring sådan.

Forskelsbehandling

Mange handicappede oplever diskrimination og vil have deres muligheder, både sociale og økonomiske, reduceret på grund af fordomme og misforståelser. Arbejdsgivere kan være uvillige til at give en mulighed for at en person med et handicap. Mange mennesker vil antage en handicappet person er ude af stand til at deltage i mange aktiviteter, eller udføre bestemte opgaver, uden at vide, om det er tilfældet. Diskrimination er normalt baseret på misinformation og misforståelser og alvorligt begrænser den handicappede persons evne til at nyde den fulde vifte af muligheder til rådighed for resten af ​​befolkningen.

Social

En blomstrende og tilfredsstillende sociale liv forbedrer liv nydelse af mange mennesker, men mange handicappede kan finde store barrierer for at opnå dette. En handicap kan påvirke den enkeltes selvværd og selvtillid, og det kan være en væsentlig hindring for at danne relationer. Desuden kan mange mennesker har svært ved at se forbi en persons handicap og kan være tilbageholdende med at engagere sig socialt på grund af faktorer som billede og gruppepres.

Beskæftigelse

Samt de barrierer af diskrimination, er mulighederne for beskæftigelse kraftigt reduceret for mennesker med handicap. Det er klart et handicap vil automatisk diskvalificere en person for mange arbejdspladser og erhverv. Blindhed, døvhed, mangel på fysisk mobilitet --- alle naturligvis udelukke en person ud af mange roller i samfundet, hvor disse ting er en nødvendighed. Uanset arten eller sværhedsgraden af ​​en persons handicap, vil det uundgåeligt reducere beskæftigelsesmulighederne rådighed.


        

Udgiv min kommentar