Fantacine.com

Om spiserøret Kræft Levealder

Kræft i spiserøret er et af de mere dødelige former af sygdommen. Selvom videnskaben har arbejdet hårdt for at øge den gennemsnitlige overlevelse for personer ramt af det, det er en lang vej fra at blive betragtet som "helbredt". Heldigvis er sygdommen relativt ualmindelige, så ikke mange må lide gennem denne betingelse.

Esophageal Cancer

Ifølge hjemmesiden Medline Plus, esophageal cancer begynder i spiserøret, røret, der bærer mad fra munden til maven. Symptomer på denne sygdom omfatter synkebesvær, lokaliseret smerte omkring brystet, gylp, uventede vægttab, og opkastning af blod.

Niveauer

Diskussion levealder nødvendiggør en diskussion af faser, som den forventede levetid afhænger af, hvor langt sygdommen har spredt sig. I fase nul, præ-kræftceller er inden spiserøret. I fase I, har kræft faktisk dannet og har spredt ind i det andet lag af væv i spiserøret. I fase II, har kræften spredt sig til de første tre lag af spiserøret og muligvis til nogle omkringliggende lymfeknuder. I fase III, har kræft fuldt penetreret spiserøret. Endelig i trin IV kræften har spredt sig, hvilket betyder, at det har spredt sig væk fra spiserøret og ind i andre organer og væv.

Survival Rate

Overlevelsesraten for kræft i spiserøret måles ved en standard kaldet de fem-års overlevelse, der giver den procentdel af patienter, der vil være i live fem år efter deres første diagnose. Henviser til, at overlevelsesraten for en person med fase nul kræft er en lovende 80 til 90 procent, er overlevelsesraten for en person med stadie IV esophageal kræft falder til 2,8 procent.

Forventede levealder

Den forventede levealder ligeledes varierer afhængigt af den fase, hvor sygdommen er fanget og aggressivitet af kræft. Den eneste gang, at den forventede levetid kan vurderes med en rimelig grad af nøjagtighed er i løbet af de sidste faser af sygdommen, da der er for mange variabler, der kan påvirke tallene ellers. Ifølge hjemmesiden CancersTreatments.com, den forventede levetid for en person med stadie IV kræft i spiserøret er lige rundt seks måneder.

Overvejelser

Husk, at disse tal er blot gennemsnit. Hvis du, eller nogen du kender, er blevet diagnosticeret med kræft i spiserøret, kan du meget vel slå disse tal ved at manipulere variabler i din kontrol ved at følge en sund kost og motion plan i hele din kamp med kræft. Placering dig selv i peak fysiske tilstand er en af ​​de bedste måder at sikre, at du er i den højere ende af et sæt af statistikker vedrørende levealder og kræft i spiserøret.


        

Udgiv min kommentar