Fantacine.com

Hvordan er Bakteriel vækst Målt?

Vækstrate

Vækstraterne fortælle, hvor hurtigt bakterier multiplicere. En sats er givet som forskellen i befolkningen for en given periode. Bakterier gå gennem forskellige vækststadier og halter afhængigt af tilgængelige næringsstoffer og befolkningstæthed. Befolkning tæller er nødvendige for at afgøre indledende populationsstørrelse og endelig befolkningsstørrelse. Befolkning tæller kan ske direkte med optiske mikroskoper, kemiske målinger, turbiditet analyse og plating teknikker.

Ved hjælp af et mikroskop

Særlige mikroskopobjektglas er designet med gitter mønstre, der giver teknikere til at tælle antallet af bakterier i et givet område. Denne information er ekstrapoleret fra prøven størrelse, der blev anbragt på objektglasset for at give den samlede befolkning størrelse eller for at finde en koncentration af bakterier per milliliter opløsning. Bakterier er sædvanligvis farvet med en fluorescerende markør for at gøre dem synlige.

turbiditet Måling

Bakterier absorbere og bryder lys. Da befolkningen af ​​bakterier bliver tættere, kan dette have en observerbar optisk effekt på en ellers klar flydende opløsning. Denne effekt kaldes turbiditet. Mindre lys passerer gennem opløsningen med en højere koncentration af bakterier. Måling af bakterier koncentration ved uklarhed udføres på analytiske instrumenter med præcisionsoptik og sporingsudstyr.

kemiske målinger

Kemikalier, der produceres af bakterier kan analyseres til at give en idé om, hvor mange bakterier er til stede. Fælles målinger er for DNA, protein eller nitrogen. Jo højere koncentration af kemikaliet, jo større antallet af bakterier, der er til stede.

Plating Teknik

En opløsning indeholdende bakterier befolkning seriefortyndes. Det betyder, at en given koncentration, fx 1 ml, fortyndes ti gange igen og igen. På hvert trin, er en lille mængde spredes over overfladen af ​​et næringsstof plade, der vil forårsage levende bakterier til at producere kolonier, som er synlige med det blotte øje. Ved høje koncentrationer bakterierne vil dække hele pladen. Ved en tilstrækkelig lav koncentration, vil bakterierne blive spredt langt nok fra hinanden til dannelse af enkelte kolonier, der kan tælles. Antallet af bakterier ved at fortynding anvendes til at ekstrapolere koncentrationen i ufortyndet opløsning.

Fysisk Counting og sortering

Et instrument kaldet flowcytometer kan producere smådråber så små, at de kun kan indeholde én bakterie. Smådråber af opløsningen indeholdende bakterier er skudt gennem et rum, hvor det kan optisk analyseres for tilstedeværelsen eller fraværet af en bakterie. Et elektrisk felt kan bruges til at afbøje dråber indeholdende bakterier ind i en sorteringsmaskine kammer om ønsket. Antallet af bakterier i det samlede antal dråber producerede giver koncentrationen af ​​bakterier i den oprindelige opløsning.


        

Udgiv min kommentar