Fantacine.com

Hvordan man behandler knivstik

Hvordan man behandler knivstik


Uanset om du for nylig har haft et barn, du arbejder i servicebranchen, eller du gerne vil hjælpe din familie og venner i tilfælde af en nødsituation, lære hvordan man behandler en kniv sår er en værdifuld færdighed. Selvom at lære, hvordan man behandler en kniv sår er ikke en erstatning for en førstehjælpskursus, kan det komme i handy i køkkenet og i andre arbejdsmiljøer, hvor knive ofte anvendes.

Instruktioner

1 Observer placeringen af såret. Hvis såret er i brystet, er det sandsynligt at være den mest alvorlige som det kan have punkteret en lunge eller ramte en større arterie. Hvis såret er i fingre eller hænder, selv om det vil kræve opmærksomhed, det kan ikke kræve hjælp fra en sundhedsmedarbejder.

2 Bestem alvorligheden af såret. Hvis blødningen stopper inden for et par minutter og kan stoppes med fast tryk, rense såret forsigtigt med vand og anvende en steril bandage. Hvis kniven er stadig i såret eller såret bløder voldsomt, straks ringe 911.

3 Lad kniven i såret. Hvis kniven sidder fast i såret, skal du ikke forsøge at fjerne det. Dette kunne gøre blødning værre og øge skade. I stedet anvende et fast tryk omkring såret med en steril klud eller bandage. Hvis du ikke har nogen steril klud eller bandage, bruge et håndklæde eller en T-shirt.

4 Anbring et kreditkort over såret. Hvis såret ikke har kniven fast i det, og er blødning voldsomt fra benet eller brystet, placere et kreditkort direkte over såret og fortsætte med at lægge pres på skaden med en klud eller bandage. Dette vil forhindre blodtab og lunge sammenbrud hvis såret er i brystet.

5 Løft såret over niveauet af hjertet. Ligge patienten ned, med det sårede område over hjertet, hvis det er muligt, på en stol eller en pude. Tal med patienten og gøre ham eller hende ligge stille, indtil ambulancen ankommer.

TIPS

  • Hurtig handling efter en kniv sår kan redde et liv.
  • Hvis personen er ved at miste bevidstheden, fortæller ambulancen.

        

Udgiv min kommentar