Fantacine.com

Hvad er de to primære opgaver korttidshukommelsen?

Hvad er de to primære opgaver korttidshukommelsen?


Den kortsigtede hukommelse, eller arbejdshukommelse, der bruges til midlertidig lagring af oplysninger, der er nødvendige for at udføre højere niveau funktioner, dvs. læring, ræsonnement og forståelse. Kortsigtede hukommelse bruges også i udvælgelsen og hentning af data lagret i hjernen.

Opgaver

Hukommelse er, hvordan mennesker proces information og er opdelt i tre dele: sensorisk hukommelse, korttidshukommelsen og langtidshukommelsen. Kortsigtede hukommelse er en bedrift område for information, der behandles, før de frigives eller opbevares i langtidshukommelsen. Et eksempel kunne være at læse en sætning og skulle huske begyndelsen af ​​sætningen ved udgangen for at opnå fuldstændig forståelse. Kortsigtede hukommelse henfalder hurtigt og er normalt ikke tilgængelig for hentning efter et par sekunder.

Relation til langtidshukommelse

Sensorisk hukommelse består af øjeblikkelig, indkommende information. Korttidshukommelsen behandler oplysningerne i "bidder", som er frigivet efter at blive behandlet eller opbevaret i langtidshukommelsen. Den langsigtede hukommelse er hvor hjernen gemmer oplysninger, der er nødvendige for andet end øjeblikkelig hentning. Data overføres fra kortsigtet til langtidshukommelsen gennem generalprøven.

chunking

Sindet er i stand til at huske ting, der holdes i små stykker (klumper), som kan øge mængden af ​​information, der er i stand til at blive opbevaret og kodet (gemt) i langtidshukommelsen. "Chunking" er grunden til, at mennesker husker bindestreg numre, ligesom telefonnumre, lettere end længere strenge af numre.

Short-Term vs langtidshukommelse

Når oplysninger lagres i korttidshukommelsen, er hukommelsen ikke skabe de nervebaner, der er nødvendige til hentning på et senere tidspunkt. Kortsigtede hukommelse er vigtig, når en person er at udføre samtidige mentale opgaver i at det hjælper med at koordinere oplysningerne.

hukommelsessvigt

Skader på hjernen som følge af sådanne hændelser som et slagtilfælde eller en skade virkning kan begrænse hjernens evne til at flytte oplysninger fra kortsigtede i langtidshukommelsen. Hjerneskade kan forhindre nye nervebaner fra at blive oprettet eller eksisterende veje fra at blive udnyttet.


        

Udgiv min kommentar