Fantacine.com

Hvad er kilden til ketonstoffer i ukontrolleret diabetes?

Ketoner er en syre, som produceres, når kroppen forbrænder fedt. Dette sker, når kroppen ikke effektivt kan bruge glukose i blodet, fordi bugspytkirtlen ikke producerer insulin. Som svar, kroppen forbrænder fedt.

Årsager til Ketoner

Ketoner er en komplikation af diabetes. Når kroppen forbrænder oplagret fedt til energi i stedet for at bruge glukose i blodet, er ketoner produceres. Dette sker oftest i type 1 diabetikere, der producerer ikke insulin overhovedet, men kan ses i type 2 diabetikere med meget lav produktion af insulin.

Ketoner og Body

Ketoner kan være en indikation af ekstremt dårlig blodsukkerregulering. Hvis venstre ukorrigeret, kan ketoner forårsage en tilstand kaldet ketoacidose. Ketoacidose kan resultere i diabetisk koma eller i ekstreme tilfælde, død.

ketoacidose

Ketoner og ketoacidose er alvorlige medicinske tilstande. Diabetikere er nødt til at være opmærksom på de advarselstegn. Nogle af disse symptomer omfatter ekstrem tørst, træthed, blodsukker tal over 250, kvalme, opkastning, mavesmerter, frugtagtig lugt på åndedrættet og åndedrætsbesvær (dybe, korte vejrtrækninger).

Test

Ketoner kan lettest påvises i urinen. Den hurtigste og nemmeste måde at tjekke for ketonstoffer er ved hjælp af en keton teststrimmel let tilgængelige på ethvert apotek eller apotek. Test er så let som passerer strimlen gennem din urin stream og sammenligne farven til den nøgle, der kommer med strimlerne.

Behandlinger

For høj keton værdier skal behandles, før du udvikler ketoacidose. Første, ikke motion, hvis du har høje ketoner. Brændende mere fedt vil komplicere problemet. Drik masser af vand og fortsætter med at tjekke din keton niveauer hver time i 3 til 4 timer. Hvis ketoner ikke reduceres inden for et par timer, ringe til din læge med det samme.

Forebyggelse

Forhøjede keton niveauer er et resultat af ikke at spise nok, ikke tager nok insulin eller eventuelt en reaktion på insulin, du tog. Den bedste måde at forhindre et problem med høje ketoner eller ketoacidose er gennem streng kontrol med blodsukkeret. Hvis du har problemer med at holde disse numre under kontrol, så tal med din læge om hjælp.


        

Udgiv min kommentar