Fantacine.com

Behandlinger for en diskusprolaps nucleus pulposusDe fleste mennesker kender en diskusprolaps nucleus pulposus som en "diskusprolaps". Betingelsen, der oftest forekommer i den nederste rygsøjlen, udgør en førende kilde til kronisk, alvorlig og invaliderende rygsmerter. En skive mellem ryghvirvler kan blive revet eller båret af alder eller skade, der forårsager disken til at briste eller dens bløde indre kerne til at svulme. Behandling en diskusprolaps kan vise sig vanskeligt; endda kirurgi ikke altid lindre smerter eller genoprette funktionen.

Hvile

Medmindre en person har haft en alvorlig skade, der nødvendiggør kirurgisk reparation til rygsøjlen, er den første tilgang til behandling af en diskusprolaps nucleus pulposus altid hvile og en reduktion i anstrengende fysisk aktivitet. Kun få patienter har brug for at gå på fuldstændig sengeleje, dog, og selv dem, der gør skal bruge kun én eller to dage ud af deres fødder, ifølge en faktaark fra Mayo Clinic. Hævelse i disk kerner trækker sig tilbage inden for en måned eller to for de fleste mennesker, der ikke reinjure eller restress de smuttede diske.

Fysisk terapi

Når folk med smuttede diske genvinde nok mobilitet, fleksibilitet og styrke til motion, deres læger normalt ordinere kurser af fysisk terapi. Fysioterapi for en diskusprolaps spænder fra anvendelsen af ​​varme og kulde selvstændige guidede øvelser programmer og trækkraft eller ultralyd behandlinger af uddannede fagfolk. Varigheden og kompleksiteten af ​​fysisk terapi afhænger af graden af ​​skader og målene for behandling. Unge med fysisk krævende job modtager typisk mere intensiv fysisk terapi end pensionerede ældre borgere.

Smerter medicin

Brugen af ​​over-the-counter og receptpligtig medicin, der reducerer hævelse og lindre smerter normalt faktorer i standard medicinske behandlinger for smuttede diske. OTC NSAID muligheder omfatter ibuprofen (Advil) og naproxen (Aleve). Disse også findes i receptpligtig styrke versioner, og to andre recept styrke NSAID ofte ordineret til mennesker med diskusprolaps er celecoxib (Celebrex) og meloxicam (Mobic). En tredje medicin mulighed er et opioidanalgetikum. Disse produkter kombinerer typisk en OTC smertestillende eller et NSAID med et narkotisk smertestillende. To produkter, som en person med en diskusprolaps kan tage, hvis ingen andre medikamenter yde nødhjælp er acetaminophen-hydrocodone (vicodin) og ibuprofen-hydrocodon (Vicoprofen).

muskelafslappende midler

Mennesker med gled diske ofte oplever muskelspasmer i ryggen, som kan bidrage til herniation af diske ved at lægge pres på ryghvirvler. kan forekomme Disse muskelspasmer, fordi folk vedtage usunde arbejdsstillinger at lindre rygsmerter. En almindeligt ordineret muskelafslappende for mennesker med smuttede diske er cyclobenzaprin (Flexeril).

Kirurgi

Forfatterne til en Medline Plus faktaark liste tre kirurgiske muligheder for mennesker, hvis gled diske har ikke reageret på andre behandlinger. Med en procedure kaldet chemonukleolyse, læger injicere et enzym direkte i diskusprolaps del af en skive kerne, og enzymet ødelægger opsvulmende materiale. Med et komplet diskectomy, fjerner en kirurg fleste eller alle af en diskusprolaps. En microdiskectomy indebærer kirurgisk fjernelse af dele af en diskusprolaps.

Akupunktur / Akupressur

Akupunktur og akupressur beskæftiger teknikker fra kinesisk medicin til at mindske smerter og omdirigere strømme af en livskraft kaldet chi. Om ikke andet, at have en veluddannet akupunktør indsætte nåle ind i huden på bestemte steder langs rygsøjlen udløser frigivelsen af ​​smerte-triste endorfiner i patientens blod stream. Akupunktur nåle kan også midlertidigt at blokere transmissionen af ​​smertesignaler fra en diskusprolaps til hjernen. Med akupressur, en uddannet terapeut anvender varierende grader af pres til det punkt, hvorfra en akupunktør ville indsætte nåle.

Massage og justering

En dyb-tissue massage kan løsne spasming muskler, og kiropraktik justeringer kan justere ryghvirvler at lette presset på smuttede diske. Mayo Clinic bemærker, at kiropraktik teknikker fungerer bedst, når smerten fra en diskusprolaps er mindre.


        

Udgiv min kommentar