Fantacine.com

Sådan at lære at tale efter et slagtilfælde

Ifølge den amerikanske Stroke Association, efter et slagtilfælde, kan en patient lider lammelse i højre side af kroppen, langsom adfærd, hukommelsestab og problemer med at tale og sprog. Kommunikation lidelser forårsaget af slagtilfælde omfatter afasi, apraksi og dysartri. Flere måder eksisterer for at re-lære at tale efter et slagtilfælde. Terapi vil variere afhængigt af typen og sværhedsgraden af ​​talen problem.

Instruktioner

Terapi for Afasi

1 Ifølge den amerikanske Stroke Association, afasi er en lidelse, der svækker "evnen til at bruge eller forstå ord." Kontakt en tale-sprog patolog for individuelle behandlingsprogrammer.

2 Praksis ord / billede matching for forståelse formulering.

3 Lær håndbevægelser til at træde i stedet for verbal kommunikation.

4 Deltag en afasi-gruppe for at lære tips fra andre overlevende.

5 Pace dig selv og være tålmodig. Recovery sker ikke overnight.

apraxia Therapy

6 Apraxia af tale (verbal apraxia) er defineret af den amerikanske Stroke Association som svært at initiere og udføre frivillige bevægelsesmønstre nødvendig for at producere tale, når der ikke er nogen lammelse eller svaghed tale muskler.

Igen, arbejder med en tale-sprog patolog.

7 Practice forsvarlig produktion, ligesom gentage ord.

8 Brug alternative kommunikationsformer, såsom pen og papir eller teknologi, der giver stemme output.

dysartri

9 Ifølge den amerikanske Stroke Association, kan dysartri påvirke præcisionen af talelyde (udtale), kvaliteten og styrken af stemmen og evnen til at tale ved en normal hastighed med normal intonation.

Find stille steder at kommunikere.

10 Fokus på dine taler partnere, så de har en bedre chance for at forstå dig.

11 Overvej at bruge telekommunikation relay service, som giver en kommunikation specialist / operatør til at give meddelelser til den person, du taler med.

TIPS

  • Arbejde med en tale patolog er sandsynligvis den bedste behandling for patienter med slagtilfælde, fordi den professionelle kan behandle en person baseret på specifikke behov. Ikke desto mindre, at alternative metoder genlære hvordan man taler omfatter constraint-induceret terapi (eller CIT) og kommunikationsteknologi som computerbaserede behandlingssystemer.

        

Udgiv min kommentar