Fantacine.com

Prostata strålebehandling & graviditet

Prostata strålebehandling & graviditet


I nogle tilfælde kan strålebehandling for prostatakræft være nødvendig under graviditet, men er i almindelighed afhængig af fase af graviditeten, stadiet af cancer, de potentielle hormonelle virkninger på cancer, virkningen til både mor og foster forsinke behandling samt som etiske eller moralske spørgsmål.

Fungere

Strålebehandling bruger høj energi stråler til at dræbe kræftceller. Det er typisk den første behandling mulighed for dem med lav kvalitet kræft, der er begrænset til prostata, eller som har kun spredt sig til nærliggende væv.

typer

Ekstern strålebehandling (EBRT) er stråling, der er fokuseret på prostata fra en kilde uden for kroppen, og brachyterapi (intern strålebehandling) anvender radioaktive pellets placeres direkte i prostata.

Tidsramme

Det anbefales, hvis det er muligt, at gravide kvinder, som skal undergå strålebehandling for prostatakræft forsinkelse behandling til efter det første trimester, da dette er, når der opstår vitale organers udvikling.

føtal Effects

Gravide kvinder, der modtager strålebehandling for prostatakræft kan have babyer født med alvorlige medfødte defekter, eller kan opleve langsom fostervækst, eller muligvis mislykkes.

Advarsel

Ifølge American Cancer Society, er strålebehandling anbefales ikke på noget tidspunkt under graviditeten, da høje doser af stråling vil skade fosteret. Alternative behandlingsmuligheder bør drøftes med en læge eller sygeplejerske til at bestemme den sikreste, mest effektive behandling for både mor og barn.


        

Udgiv min kommentar