Fantacine.com

Sådan Detect en Hævede Skjoldbruskkirtel

En opsvulmet skjoldbruskkirtel er også kendt som en struma. En struma kan være forårsaget af problemer med din skjoldbruskkirtel, herunder hypothyroidisme, hyperthyroidisme og flere knuder. Selvom en opsvulmet skjoldbruskkirtlen er normalt ikke livstruende, bør du have det tjekket med en endokrinolog, som nogle struma kan blive til kræft.

Instruktioner

Opdagelse

1 Mærk din skjoldbruskkirtel. Skjoldbruskkirtlen er en lille, sommerfugl-formet kirtel, som ligger i den forreste del af din hals. Normalt kan du ikke mærke det. Men hvis du føler eller se en lille klump, det er tegn på en opsvulmet skjoldbruskkirtlen.

2 Kontroller for relaterede symptomer. Ifølge Mayo Clinic, kan en struma forårsage vejrtrækning eller synkebesvær, synkebesvær, hoste og en hæs stemme.

3 Kig på din familie sygehistorie. Mayo Clinic rapporter om, at en familie historie af autoimmune sygdomme som struma øger din risiko for at udvikle en. Dog bør familie historie andre skjoldbruskkirtlen problemer såsom hypothyroidisme ikke overses, da sådanne lidelser er undertiden knyttet til en opsvulmet skjoldbruskkirtlen.

Diagnose

4 Ring til din læge om en henvisning til en endokrinolog, en specialist, der behandler endokrine kirtel lidelser såsom dem med skjoldbruskkirtlen. Du kan være i stand til at lave en aftale direkte med en endokrinolog, afhængig af din sygesikring politik.

5 Få en blodprøve gjort, pr lægens ordrer. Ifølge Mayo Clinic, vil din endokrinolog bestemme din skjoldbruskkirtel stimulerende hormon (TSH) og antistof niveauer i blodet. Hvis du har en struma, vil dit blod arbejde sandsynligvis vise en tilstedeværelse af unormale skjoldbruskkirtel antistoffer samt et højt TSH niveau.

6 Tag en skjoldbruskkirtlen sonagram. Under testen, vil din endokrinolog kunne se, hvor mange, hvis nogen, knuder er til stede på din skjoldbruskkirtel. Disse knuder er væskefyldte cyster, der normalt godartet. Alligevel er det bydende nødvendigt, at alle formodede knuder kontrolleres af en endokrinolog for at udelukke kræft. Han kan endda tage en biopsi af en af ​​knuderne for at kontrollere, om kræftceller.

7 Følg behandling ordrer. Hvis din struma er relateret til hypothyroidisme, vil du blive ordineret skjoldbruskkirtlen hormon udskiftninger såsom Synthroid at hjælpe med at reducere og forhindre yderligere hævelse. Radioaktivt iod kan administreres til hyperthyreoide patienter for at ødelægge nogle af de ekstra skjoldbruskkirtelhormoner, som gør skjoldbruskkirtlen swell. I mere alvorlige tilfælde kan din struma kræve kirurgisk fjernelse, især hvis du oplever vejrtrækningsproblemer. Kirurgi er også brugt til maligne struma.

TIPS

  • Du må ikke stoppe med at tage skjoldbruskkirtel hormon udskiftninger, da dette kan medføre, at din struma til at svulme igen.
  • Må ikke vente med at se en endokrinolog, hvis du har mistanke om en opsvulmet skjoldbruskkirtlen. Dette kan forlænge din behandling, især struma viser sig at være kræft.
  • Undgå kontakt med gravide kvinder og børn efter at have taget en radioaktivt jod behandling.

        

Udgiv min kommentar