Fantacine.com

Sådan forhindrer Clostridium perfringens

Clostridium perfringens er en kim, der er udbredt, men normalt hvilende i husdyr og i miljøet. Når det indtages, kimen bliver til en spore, hvilket gør den person, der indtages kimen syge. Normalt dette sker, når kød ikke kogt nok til at dræbe kim fuldstændigt, og det bliver luftbåren. Clostridium perfringens madforgiftning manifesterer sig som diarré og mavesmerter, men normalt kun varer i 24 timer. Med en vis viden om, hvordan man forebygger sygdommen, kan du undgå en dag med syge elendighed.

Instruktioner

1 Kog dit kød grundigt. Køb et termometer og sørg for at det er kogt godt med en indre temperatur over 165 grader Fahrenheit, især i leddene, hvor clostridium perfringens primært bosat.

2 Server maden straks eller holde det i ovnen opvarmning på over 140 grader Fahrenheit. Dette er den temperatur, over hvilken sporer af Clostridium perfringens ikke overlever.

3 Lad ikke maden sidde på bordet i mere end to timer. Opdel madrester i portioner og placere dem i små lavvandede containere. Køleskab dem straks og flytte ind i fryseren efter de er kølet ned, hvis du har planer om at holde dem mere end fire dage. Lade maden kølig langsomt kun opmuntrer sporer til at vokse.

4 Genopvarmning eventuelle rester til mindst 165 grader Fahrenheit.

TIPS

  • Vask dine hænder før og efter håndtering af kød for at undgå Clostridium perfringens eller andre kød-bårne madforgiftning.

        

Udgiv min kommentar