Fantacine.com

Kan Blærekræft blive helbredt?

The American Cancer Society siger næsten 71.000 nye tilfælde af blærekræft vil blive diagnosticeret i 2009, og mere end 14.000 mennesker vil miste deres liv til sygdommen. Da blærekræft ofte er fanget tidligt, kuren er relativt høj. Det er ikke ualmindeligt, men for blærekræft at vende tilbage.

Hvem er i fare?

Mænd er mere tilbøjelige til at udvikle blærekræft end kvinder. ACS siger oddsene for en mand ordregivende blærekræft er ca 1 i 27, mens for en kvinde chancen er 1 i 85.

Ældre mennesker er også mere modtagelige for blærekræft. ACS siger næsten 90 procent af mennesker diagnosticeret med blærekræft er ældre end 55.

Mennesker, der ryger, er på et højere risiko for at få blærekræft som er dem med en familie historie af sygdommen.

Symptomer på blærekræft

The National Institute of Health siger symptomer på blærekræft omfatter en hyppig vandladningstrang, smerter under vandladning og udseendet af blod i urinen.

Du kan også opleve smerter i lænden.

Stadier af blærekræft

Den fase af din blærekræft på tidspunktet for diagnosen vil påvirke chancerne for at gøre en fuldstændig genopretning.

I fase I, er kræft begrænset til den indvendige foring af blæren. I fase II har malignitet spredes i blærevæggen. Ved den tid blærekræft er trådt stadium III, har cancercellerne bevæges gennem blærevæggen og har invaderet omkringliggende væv. I den afsluttende fase, kan (stadie IV) kræftceller har indtastet lymfeknuder samt andre organer såsom lunger, knogler eller lever.

Behandling

Behandling for blærekræft indbefatter generelt konventionelle behandlinger såsom kirurgi, stråling og kemoterapi.

Patienterne kan også undergå biologisk behandling eller immunterapi. Disse behandlinger arbejde ved at øge din egen krop evne til at bekæmpe kræft.

overlevelsesrater

The American Cancer Society siger de fem-årige overlevelsesrate for blærekræft spænder fra 98 procent, når fanget i sin tidligste fase til 15 procent i den afsluttende fase.

Disse procentsatser er blot skøn, og det er vigtigt at huske, at hvert enkelt tilfælde er anderledes. Din læge kan tale med dig om dine individuelle chancer for helbredelse og din risiko for at overleve.

Tilbagevenden

Hvis din kræft vender tilbage på et tidspunkt efter behandlingen er det omtales som tilbagevendende. En gentagelse kan være i eller nær området det begyndte, eller det kan have flyttet sig til andre organer såsom lunger eller knogler.

I tilfælde af blærecancer prognosen for gentagelse afhænger af sted og størrelse af kræft og hvilken behandling blev anvendt til behandling af den oprindelige cancer.

Opfølgende behandling

Fordi der er en god chance for at udvikle en anden blærekræft, opfølgning pleje er ekstremt vigtigt. Du bør se din læge hver tre til seks måneder, i hvilket tidsrum en fysisk eksamen og tests såsom cystoskopi (brug af en mulighed for at undersøge blæren), urin undersøgelser, røntgen, og blodprøver vil blive udført.
Mellem eftersyn, bør tidligere blære kræftpatienter rapportere eventuelle sundhedsmæssige problemer højre væk.


        

Udgiv min kommentar