Fantacine.com

Radiologi for panniculitis

Radiologi for panniculitis


Panniculitis opstår, når fedtet lag under huden bliver betændt. De fleste former for denne lidelse kan opdeles i to grundlæggende kategorier, luftrør og septal. Ofte vil en forekomst af sygdommen viser tegn på begge.

Symptomer

Smertefulde klumper eller blærer på ben eller andre områder af huden kan være tidlige symptomer på panniculitis. En diagnose kan være vanskeligt at lokalisere, fordi symptomerne ligner andre dermatologiske lidelser. En biopsi og blodprøve kan hjælpe diagnosticere panniculitis.

CAT Scan Diagnose

Efter at have overvejet de forskellige diagnoser baseret på symptomer, er en beregnet aksial tomografi (CAT) scanning almindeligt anvendt til at udelukke nogle af alternativerne. En CT-scanning gør det muligt at se patientens krop på måder ellers ikke muligt, så radiologer til bedre undersøge alle aspekter af det berørte område.

MR og Røntgen

Afhængigt af problemområde, og ofte lægens personlige præferencer, er MR eller røntgen undertiden bruges, når diagnosticere panniculitis. Hver metode har unikke diagnostiske kvaliteter, der kan arbejde sammen med de andre, når de står med en vanskelig diagnose, som kan være tilfældet med panniculitis.


        

Udgiv min kommentar