Fantacine.com

Årsager til pludselige hårtab hos kvinder

Mange kvinder oplever hårtab med alder, hormonelle forandringer og genetiske disposition. De fleste hårtab hos kvinder er en langsom proces. Når en kvinde oplever pludselig eller uforklarlig hårtab i løbet af en kort periode, bør en læge konsulteres for at kontrollere for sundheds- eller ydre årsager.

mangler ved kosten

Kost lavt proteinindhold og andre mineraler kan forårsage hårtab. Kvinder, der mister en masse vægt hurtigt bemærker ofte tyndere hår. Omvendt har høje doser af vitamin A også været forbundet med pludselige hårtab.

hormonelle forandringer

Mest hårtab forbundet med hormoner er en langsom proces. Men, kan kvinder, der lige har født mærke pludselige hårtab. Pludselig hårtab på grund af hormonelle forandringer, kan være et tegn på sygdom i skjoldbruskkirtlen så godt.

Sygdomme og infektioner

Nogle sygdomme og infektion kan forårsage pludselige hårtab hos kvinder. Ringorm på hovedbunden resulterer ofte i små pletter af skaldethed, kløe og rødme. Sygdomme, der påvirker immunsystemet såsom lupus også forårsage hårtab.

trække

Enkeltpersoner kan lide af kompulsiv hår trækker, eller Trikotillomani. Kvinder, der lider af Trikotillomani er måske ikke klar over at trække. Betingelsen kan påvirke både voksne og børn. Det er ofte diagnosticeret, når der ikke findes andre sundheds- eller kemiske-relaterede problemer forbundet med pludselige hårtab.

Kemikalier og Overstyling

Gentagen brug af skrappe kemikalier på hår kan forårsage hårtab. Hårtab på grund af kemikalier vil normalt korrekt over tid, men i nogle tilfælde hårsækken kan blive beskadiget, hvilket resulterer i langvarig hårtab. Kvinder, der bruger styling værktøjer, der trækker, kan varme og ellers stress hår oplever pludselige og midlertidigt hårtab.


        

Udgiv min kommentar