Fantacine.com

Hvad betyder høj urinsyre Mean?

Hyperurikæmi, eller høje urinsyre niveauer, er karakteriseret ved en høj koncentration af urinsyre i blodet. Urinsyre er et biprodukt skabt som kroppen nedbryder purin, som findes i mange af de fødevarer, vi spiser. Normalt urinsyre transporteres i blodet til at passere gennem leveren og nyrerne og forlade kroppen i urinen.

Betydning

For store mængder af urinsyre kan ophobes i kroppen og danner krystaller. Disse krystaller kan føre til nyresten og gigt (en samling af krystaller dannet af urinsyre i leddene).

Symptomer

Symptomer på højt urinsyre niveauer kan omfatte nyreproblemer, feber, kulderystelser, træthed eller betændelse i dine led (forårsaget af gigt).

Fakta

Høje urinsyre niveauer kan gå forud for udviklingen hjertesygdomme, nyresygdomme og hypertension (forhøjet blodtryk). Ifølge Mayo Clinic, læger er usikker, hvis de høje niveauer af urinsyre er årsagen til disse betingelser eller en tidlig advarsel tegn.

Årsager

Høje koncentrationer af urinsyre kan være forårsaget af medicin (såsom blodtryk narkotika, lavdosis aspirin og diuretika); overdreven indtagelse af koffein eller alkohol; Hodgkins sygdom; under-aktive skjoldbruskkirtlen; leukæmi; genetik; vitamin B3; eller fedme.

Behandling

Hvis du har høje urinsyre niveauer, kan lægen ordinere medicin såsom probenecid (et lægemiddel, der hjælper med at forhindre urinsyre krystaller fra akkumulere i din væv) eller allopurinol (som hjælper med til at forebygge gigt).

Kosten Ændringer

Din læge kan også instruere patienter med høj urinsyre niveauer for at undgå fødevarer med højt purin niveauer, såsom asparges, indmad, og øl og alkoholholdige drikkevarer.


        

Udgiv min kommentar