Fantacine.com

Hvordan virker Rygning forårsage astma?

Hvordan virker Rygning forårsage astma?

Hvad er astma?

Astma er en medicinsk tilstand, der rammer millioner af mennesker. Astma er en sygdom i åndedrætssystemet, der påvirker millioner af individer. I mennesker, der har et astmaanfald, snøre deres luftveje gør det vanskeligt for dem at trække vejret. Konstriktion af luftvejene kan forekomme, når luftvejene faktisk spasmer og bliver mindre. Dette vil igen, kan føre til hævelse og overdreven produktion af slim, som kan føre til yderligere indsnævring. Overdreven slim i luftvejene som reaktion på en miljømæssig trigger er en anden måde at trække vejret kan begrænses i astmatikere. Symptomer på astma omfatter hoste, hvæsen, åndenød og trykken for brystet. Disse er generelt afhjælpes ved anvendelse af en bronkodilatator hvilket udvider luftvejen, hvilket tillader luft at strømme mere frit til lungerne.

Hvad udløser astma?

Astma kan udløses af en hvilken som helst række miljømæssige faktorer, herunder indendørs og udendørs forurening. Rygning er en af ​​de største udløser og astmapatienter, der ryger generelt blevet forværret og hyppigere symptomer end deres ikke-ryger modstykker, tendens til at have mindre held med konventionelle astmamedicin, og er nødt til at stole på deres rednings-inhalatorer oftere.

Hvorfor er astma værre i rygere?

Rygning kan forværre astma i et par forskellige måder. Små partikler i røgen jord på bløde bronchiale væv og let udløse en reaktion. Inhaleret røg forårsager betændelse i luftvejene, meget på samme måde som astma. Rygere med astma kan derfor opleve ekstrem betændelse på grund af kombinationen af ​​røgen og sygdommen. Astmatikere, der også ryger en tendens til at hoste mere, som også kan irritere luftvejene og udløse astmaanfald.

Rygning forårsager også produktionen af ​​overskydende slim, som kan forårsage et astmaanfald. Slim er ansvarlig for at fange fremmede stoffer og arbejde sammen med cilia foring luftvejene at befri kroppen af ​​disse partikler. Disse cilia-foret celler langsomt bevæge uønskede partikler opad og ud af bronkierne. Rygning ødelægger disse celler, hvilket gør rygeren mindre i stand til at befri hans luftveje af fremmede partikler og overskydende slim.

Hvad med passiv rygning?

Passiv rygning kan være lige så skadeligt for astmatikere som første hånd røg. Passiv rygning indeholder partikler og giftige kemikalier, som er kendt for at udløse astmatiske reaktioner hos rygere. Rygere med astmatiske børn er ofte rådes til at stoppe med at ryge.

Rygestop og astma

Ophør af rygning kan hjælpe med at lindre symptomerne på astmaanfald og medvirke til at reducere antallet af angreb, samt tilbyde en lang liste over sundhedsmæssige fordele.


        

Udgiv min kommentar