Fantacine.com

Sådan Vurdere en Peak Flow Meter Reading

Sådan Vurdere en Peak Flow Meter Reading


Et peak flow meter måler, hvor meget luft du kan skubbe ud af dine lunger med maksimal indsats, eller "peak flow" af dit åndedrætsorganerne. Regelmæssigt overvåge din peak flow kan hjælpe dig med at afgøre, hvordan din astma behandling forløber.

Instruktioner

1 Indstil måleren til mærket nul, eller laveste punkt på skalaen. Ret ryggen så meget som muligt, enten stående eller siddende ret op og ned, så din vejrtrækning er så uhindret som det kan være. Prøv altid at bruge den samme position ved test, for sammenlignelige og pålidelige resultater.

2 Inhale så dybt som muligt, så knuge mundstykket af måleren mellem tænderne. Lav en tætning med dine læber og blæse ind i måleren så hårdt og hurtigt som muligt.

3 Tag peak flow meter ud af munden og undersøge markøren. Optag dette nummer.

4 Gentag trin 1-3, og tage din højeste antal som dagens peak flow.

5 Kig på din astma forvaltningsplan til at fortolke tallene. Hvis du er inden for den grønne zone, du har din astma under kontrol. Den gule zone betyder, at din peak flow er på 50 til 80 procent af din indspillede maksimum, som kunne tyde på et medicinsk problem. Hvis du er i den røde zone, bør du se en læge.


        

Udgiv min kommentar