Fantacine.com

Sådan Stop statiner

Fordi højt kolesterol længe har været forbundet med en øget risiko for koronararteriesygdom, hjerteanfald og slagtilfælde, læger ofte ordinere kolesterolsænkende medicin kaldet statiner. Designet specielt til at reducere total kolesterol og LDL ( "dårlige") kolesterol i kroppen, statiner generelt gør, hvad de er meningen at gøre. Desværre kan de også forårsage alvorlige muskelkramper og livstruende leverskade. Faktisk er en ud af fire statin brugere gør beslutningen om at stoppe med at tage medicinen inden for seks måneder. Du kan lave nogle livsstilsvalg, der kan sænke dit kolesteroltal til det punkt, hvor du ikke længere brug for en statin.

Instruktioner

1 Spis en afbalanceret kost. Der er en voksende mængde af beviser til støtte for de kolesterolsænkende kvaliteter af fødevarer fra forskellige fødevaregrupper. Vælg masser af fisk, bælgfrugter, frugt, grøntsager og fuldkorn.

2 Spis fødevarer, der er lavt i transfedtsyrer. Tilberedte fødevarer er særlig høj i transfedtsyrer, der øger LDL og lavere HDL ( "god") kolesterol. Selvom fast food restauranter har været berygtet for servering fødevarer, der er højt i transfedtsyrer, er mange nu skære ned. Læs i menuen omhyggeligt, og spørg din server om madlavning praksis.

3 Begræns dit indtag af mættet fedt. Animalske fødevarer såsom oksekød, svinekød, fjerkræ og fløde have betydelige mængder af mættet fedt. Erstat olier med højt indhold af mættet fedt, såsom kokos og majsolie, med sundere dem ligesom oliven eller raps olie.

4 Få masser af motion. Planlæg at få mindst 30 minutters moderat motion om dagen, fem til syv dage om ugen. Indarbejd fysisk aktivitet i hverdagen ved at tage trappen i stedet for elevatoren, eller ved hjælp af en rive i stedet for en løvblæser.

5 tabe nogle vægt. En god mål er en 10 procent reduktion i legemsvægt, hvilket vil mindske din LDL niveau. Det er vigtigt at fortsætte med at spise dog ret eller dit LDL niveau vil gå op igen.

6 Spørg din læge om kosttilskud, der kan hjælpe lavere kolesterol. Mens der er mange falske påstande til forskellige kosttilskud, der er bevis for, at niacin, opløselige fibre kosttilskud og plantesteroler kan være effektive for nogle mennesker.

TIPS

  • Der er nogle strenge kosten tilgange med en dokumenteret track record for at sænke kolesterol. Dean Ornish er mangesidet program, der fremmer en kost meget lavt fedtindhold, regelmæssig motion, social støtte og stresshåndtering, kan reducere LDL med så meget som 40 procent. Middelhavet kost, også kendt som DASH (Dietary Approaches til Stop Hypertension), har også været ganske effektive til at sænke både kolesterol og blodtryk niveauer.
  • Pas på FAD kostvaner, der lover at behandle højt kolesterol, men ikke har nogen beviser til at bakke dem op. Mange af disse kostvaner kan være farlige, fordi de alvorligt begrænse eller forbyde bestemte fødevarer, du har brug for at forblive raske.

        

Udgiv min kommentar