Fantacine.com

Barometertryk & gigt smerter

Mange arthritis syge opfatter en sammenhæng mellem vejr og ledsmerter, selv om lægevidenskaben ikke har nået en konsensus.

barometertryk

Barometrisk eller atmosfærisk tryk er, simplistisk, vægten af ​​den overliggende luftsøjle over et givet område. Det varierer baseret på faktorer som temperatur og tæthed.

én teori

Nogle mener, at faldet barometertryk forårsager væv ekspansion. Dette kunne forværre eksisterende hævelse og øge fælles ubehag.

Empirisk forskning

Forskning har vist varierende resultater, når de overvejer mulige forhold. En undersøgelse fra 2007 fra Tokyo, rapportering om fem års data, fundet sæsonvariation i leddegigt, men dette udsving blev ikke bundet til varierende barometertryk eller andre vejr faktorer. En anden undersøgelse fra samme år, sporing lider af knæ slidgigt i USA, viste en korrelation mellem atmosfærisk tryk skift og sværhedsgraden af ​​smerte.

Rotter

En undersøgelse fra Japan 2003 syntes at påvise en sammenhæng mellem lavere tryk og lavere temperatur på ledsmerter hos rotter.

Komplikationer

Nogle forskere og læger stadig ikke overbevist. Det kan være, at den uafviklede vejr forbundet med lavt tryk sænker folks stemninger og holder dem fra at udøve, som begge kan forbedre opfattelsen af ​​arthritis smerter. En undersøgelse ser på arthritis patienternes tro vedrørende vejr effekter på deres smerte foreslog, at psykologi, ikke atmosfæren, kan være årsagen; mennesker kan "skylden" dårlige vejr for ubehag.


        

Udgiv min kommentar