Fantacine.com

Hvad er stenose af Heart?

En stenose af hjertet, normalt kaldet en aorta stenose, opstår, når aortaklappen indsnævres, langsommere blodgennemstrømning fra hjertet til resten af ​​kroppen.

Betydning

Aortaklappen er en af ​​hjertets fire ventiler; deres funktion er at styre retningen af ​​blodstrømmen gennem hjertets fire kamre. Ventilerne åben lade blodet ind i et kammer og tæt for at forhindre blodet i at strømme baglæns. Aortaklappen styrer blodgennemstrømningen fra den venstre ventrikel til aorta. Stenose opstår, når ventilen ikke åbner bred nok til at tillade maksimal blodgennemstrømning til aorta. Som et resultat, hjertet skal arbejde hårdere for at pumpe blod gennem den indsnævrede ventilåbningen.
Til sidst, hjertemusklen tykkere og kræver et ekstra mængde blod at fortsætte pumpning. Nogle gange, og især under fysisk aktivitet, blodforsyningen ikke opfylde behovene i hjertet, der forårsager brystsmerter, besvimelse og endda hjertesvigt.

Symptomer

Symptomer på aorta stenose indbefatter brystsmerter, svimmelhed, uklarhed, træthed (især under forøget aktivitet), åndenød og hjertebanken. Stenose kan i sidste ende medføre hjertesvigt, symptomer som omfatter åndenød, træthed og hævede ankler og fødder.
Symptomerne kan ikke præsentere det samme; ofte, det første tegn på stenose er en mislyd, der er opdaget af en læge under en rutinemæssig fysisk eksamen. Et hjerte mumlen viser ofte op længe før nogen ydre tegn på aorta stenose.

Årsager

Aorta stenose er primært en sygdom ses hos ældre mennesker. Som mennesker alder, kalkaflejringer fra blod ophobes på aorta hjerteklap. I nogle mennesker, forårsager dette stivhed af cuspids (tre små flapper af væv, der udgør ventilen) af ventilen, som fører til stenose af ventilen. Denne årsag er mest almindelig hos personer over 60.
En anden almindelig årsag til aortastenose er gigtfeber. Gigtfeber er en komplikation ved halsbetændelse og kan resultere i arvæv dannes på ventilen. Tyk arvæv indsnævrer tilgængelig plads og kan også skabe en god overflade til kalkaflejringer. Denne årsag ses ofte hos voksne, der havde gigtfeber som børn.
Den anden væsentlig årsag til aorta stenose er en medfødt defekt. Nogle babyer er født med en indsnævret aortaklap, og nogle er født med kun to cuspids stedet for de normale tre --- disse babyer har hvad der kaldes en bicuspid ventil.

Diagnose

Diagnosticering aorta stenose starter med en rutinemæssig fysisk eksamen, når din læge bruger et stetoskop til at lytte til din hjerterytme for unormale lyde som en mislyd. Hvis din læge ikke høre en mislyd, kan det være nødvendigt at gennemgå en række andre tests for at bekræfte en aorta stenose diagnose og til at bestemme sværhedsgraden af ​​sygdommen. Andre undersøgelser omfatter en kiste X-ray til at kontrollere størrelsen af ​​hjertet og at kontrollere for kalkaflejringer; et elektrokardiogram, der måler din hjertets elektriske impulser; ekkokardiografi, der bruger lydbølger til at producere billeder af hjertet; forskellige motion tests for at kontrollere hjertets reaktion på fysisk anstrengelse; og billedbehandling scanninger, såsom magnetisk resonans billeddannelse (MRI) og computertomografi (CT) scanninger, der giver detaljerede, tredimensionelle billeder af hjertet.

Behandling

Medicin kan medvirke til at lette symptomer på aorta stenose, men den eneste måde at helbrede det er at have kirurgi til at reparere eller udskifte aortaklappen. Patienter med milde eller moderate symptomer kan ikke brug kirurgi med det samme og kan overvåges nøje, indtil, eller hvis symptomerne bliver alvorlige. Den mest almindelige kirurgiske procedure omfatter udskiftning af indsnævret aortaklappen med en kunstig ventil eller et væv ventil fra en ko, gris eller menneske kadaver.
En anden kirurgisk procedure indebærer indsættelse af et kateter tippes med en ballon i aortaklappen. Når indeni, er ballonen oppustet --- dette åbner op og strækker ventilen, hærdning af stenose og lindre symptomerne. Imidlertid er denne metode, der kaldes ballon valvuloplasty, ikke anvendes ofte længere som ventilen har tendens til at indsnævre igen efter operationen, når ballonen fjernes. Denne procedure anvendes kun på ældre patienter, der er for skrøbelig til kirurgi.


        

Udgiv min kommentar