Fantacine.com

Hvorfor har Ører Plug med en kold?

Hvorfor har Ører Plug med en kold?


Hvis du nogensinde har været der lider af en kold og bemærket, at dine ører føle, at de har bomuld i dem, er det sandsynligvis fordi de er alle tilsluttet op. Den overskydende slim, der akkumuleres i din næse, hals og bryst kan også bygge op i øregangen; gør din hørelse at lyde dæmpet. Trykket i ørerne kan også forårsage smerte.

Hvad er en kold?

Ifølge Børn Health.org, en kold er en øvre luftvejsinfektion, der er forårsaget af en virus kaldet en "rhinovirus." Cold kan overføres via inficerede slim dråber der kommer ind i luften gennem hoste eller nysen, eller ved at røre et objekt, der huser infektionen. En kold normalt forårsager en løbende næse, hoste, nysen, let feber, kulderystelser og ondt i halsen.

eustakiske rør

Eustakiske rør er ansvarlige for at kontrollere lufttrykket i din mellemøret. James M. Steckelberg MD forklarer, at det eustakiske rør løber fra mellemøret og ind i bagsiden af ​​din næse, og som regel åben og tæt på gabende eller synke. Et overløb af slim forårsaget af en kold kan forårsage det eustakiske rør bliver blokeret; kaste lufttryk ud af balance. Denne betingelse er kendt som "eustakiske rør dysfunktion" og kan gøre dine ører føle, at de er tilsluttet op.

trommehinden

Eustakiske rør dysfunktion kan påvirke trommehinden ved at skubbe den fremad, når fluid trykket stiger. Ifølge Baylor College of Medicine, kan dette scenario forårsage smerte og nedsat hørelse. En ophobning af bakterier kan endda resultere i infektion. En kombination af alle eller nogle af disse forhold kan gøre dig føles som din hørelse er dæmpet eller at dine ører er sluttet op.

Behandlinger

Behandlinger for eustakiske rør dysfunktion omfatter normalt anvendelse af orale dekongestanter og næsespray, der kan bidrage til at åbne eustakiske rør og giver mulighed for en ordentlig luftgennemstrømning. Ifølge Baptist Health Systems, kan et steroid næsespray også anbefales af en læge i tilfælde af ekstrem inflammation. Hvis en bakteriel infektion i øret præsenterer sig selv, kan en mundtlig antibiotikum være nødvendigt at hjælpe med at løse infektion og lindre øre pres, der gør dem til at føle tilsluttet.

Hvornår skal søge lægehjælp

Det pres, der får dine ører til at tilslutte er normalt en midlertidig bivirkning af den kolde, du oplever. De fleste tilfælde af tilstoppede ører løser sig selv ofte når den kolde virus har forladt systemet. Den kliniske Advisor.com rapporterer, at hvis dine øre symptomer drysse for en omfattende tid, eller hvis smerten fortsætter, er det vigtigt at se din læge med det samme.


        

Udgiv min kommentar