Fantacine.com

Forskellige typer af albuterolsulfat inhalatorer

Forskellige typer af albuterolsulfat inhalatorer


Albuterolsulfat-dosisinhalatorer (MDI) anvendes i vid udstrækning til behandling af astma og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), som omfatter emfysem og kronisk bronkitis. Albuterol sulfat reducerer bronchiale spasmer, hvilket giver midlertidig hjælp med åndenød og åndedrætsbesvær. De håndholdte inhalatorer giver hurtig levering af medicin til patienten.

typer

Der er to typer af inhalatorer: hurtigt virkende rednings inhalatorer og vedligeholdelse inhalatorer. Rescue inhalatorer bidrage til at åbne luftvejene i tilfælde af et astmaanfald. KOL-patienter kan bruge dem til at forebygge eller lindre et anfald af åndenød. Vedligeholdelse inhalatorer såsom Atrovent hjælpe med at forhindre astmaanfald.

Albuterol

Albuterol, også kaldet salbutamol, er en rednings-inhalator. Abuterol giver korttidsvirkende bronkodilatation, der varer i fire til seks timer. Inhalatoren kan anvendes til at lindre symptomer, når de opstår, og for at forhindre dem i situationer, hvor de kan forventes at forekomme, såsom før de udøver.

Fælles mærkenavne for Albuterol MDI er ProAir, Proventil, Asthalin, Ventorlin og Ventolin.

CFC v HFA

I 2005 den amerikanske Food and Drug Administration besluttet, at inden den 31. december, 2008 vil alle inhalatorer, herunder albuterol og ipratropiumbromid (Atrovent), der indeholder drivmiddel chlorfluorcarboner (CFC) er forbudt i USA. Alle produkter, der indeholder CFC blev forbudt, fordi drivmidlet menes at nedbryder ozonlaget, forårsager en stigning i tilfælde af hudkræft. Tidligere blev CFC må anvendes i sådanne medicinske produkter albuterol inhalatorer.

Men nu CFC-inhalatorer er blevet forbudt som godt og er blevet erstattet af inhalatorer bruger hydrofluoralkan (HFA), eller HFA plus ethanol, som drivmiddel.

klager

En umiddelbar klage fra brugere er, at CFC-Free inhalatorer er alle solgt som navne og er betydeligt dyrere end generiske CFC-inhalatorer. Generiske versioner forventes ikke at være til rådighed i USA i flere år.

En mere alvorlig klage er, at mange astma og KOL-patienter er at finde de nye inhalatorer ineffektive og endda usikre. Ifølge SaveCFCinhalers.org, en græsrods gruppe organiseret til at indgive andragender til regeringen til at genoprette godkendelse af CFC, "Der er betydelig anekdotiske og kliniske beviser, at HFA rednings inhalatorer er ikke så sikker og effektiv som CFC rednings inhalatorer er." Koncernen fastholder, at HFA inhalatorer ikke testet tilstrækkeligt, og at mange mennesker har lidt bivirkninger af deres anvendelse.

forsvar

Forsvarere af de nye inhalatorer, herunder den amerikanske Lung Association, insistere på, at de er sikre og effektive, og at patienterne skal være sikker på at de bruger den inhalatorer korrekt.

Ifølge Norman H. Edelman, MD, Chief Medical Officer i den amerikanske Lung Association, den eneste væsentlige forskel mellem de inhalatorer er udskiftning af HFA for CFC gas til at drive tåge af albuterol i luftvejene.

"Som mennesker med astma overgang til HFA inhalatorer de måske bemærke mindre forskelle. Nogle patienter beskriver HFA inhalator tåge som mindre insisterende og varmere end en CFC-inhalator, men fordelen ved medicinen er den samme," siger Dr. Edelman. "Dette er en god mulighed for patienterne at tale med deres læge om deres astma behandling, og hvordan man korrekt brug og rengøre en HFA inhalator, fordi det er tid til at foretage ændringen til CFC-fri inhalatorer."


        

Udgiv min kommentar