Fantacine.com

Stråling Jod Behandling

Radioaktivt jod er den mest almindelige behandling for hyperthyreoidisme, eller en overaktiv skjoldbruskkirtel. I hyperthyroidisme, skjoldbruskkirtlen producerer for meget T4 og T3 hormon. Radioaktivt jod indtages af patienten, og skjoldbruskkirtlen assimilerer derefter radioaktivt jod som det ville regelmæssig iod. Den iod udstråler så kirtlen, langsommere produktion.

radioaktivt jod

Radioaktivt jod er også kendt som radioaktivt iod. Det er kemisk identisk med iod, så skjoldbruskkirtlen ikke kan se forskel mellem de to. Den radioaktive iod har overskydende energi i dens kerne, dog, og så vil udsende stråling, som vil påvirke cellerne omkring det. Jod-131 er den type iod regelmæssigt anvendes i hyperthyreoidisme. Det blev opdaget i 1930'erne ved University of California i Berkeley. Det anvendes i nuklearmedicin på grund af dets korte halveringstid på omkring 8 dage. For eksempel iod-129 har en halveringstid på 15,7 millioner år. Det er produceret af den fission af uran atomer under drift af atomreaktorer og plutonium (eller uran) i detonationen af ​​atomvåben, ifølge Miljøstyrelsen.

Radioaktivt Jod virkning på hyperthyroidisme

Når radioaktivt iod er indtaget, skjoldbruskkirtlen behandler det som om det var ikke-radioaktivt iod. Den jod ikke taget i af skjoldbruskkirtlen hurtigt elimineres gennem urinen. Som det radioaktive iod forbliver i skjoldbruskkirtlen, dens kerne udsender stråling, der forsinker produktionen af ​​thyreoideahormon. En af følgerne af radioaktivt jod på hyperthyroidisme er, at patienten som regel ender med hypothyroidisme, eller underaktiv skjoldbruskkirtlen. Dette resulterer i at patienten behøver at tage syntetisk thyroid medicin resten af ​​hans eller hendes liv.

Behandlinger for hyperthyreose

Omkring 90% af alle patienter med hyperthyroidisme behandles med radioaktivt jod. Over en million mennesker i USA er blevet behandlet med det i de sidste 35 år. Andre behandlingsmetoder indbefatter anvendelse af thyroid medicin, der er effektiv, men har bivirkninger, såsom hududslæt og undertiden gigt og en stigning i hvide blodlegemer, eller hepatitis. Kirurgi er også gjort for at fjerne 80 procent til 90 procent af skjoldbruskkirtlen som en kur mod hyperthyreoidisme. Før operationen, er det normalt nødvendigt først at behandle med skjoldbruskkirtlen medicin eller radioaktivt jod for at reducere skjoldbruskkirtel hormon niveauer.


        

Udgiv min kommentar