Fantacine.com

Sikkerhedsforanstaltninger & bivirkninger af Strontium

Strontium-89 chlorid er et lægemiddel til behandling af lidelser i knogle, især knoglekræft. Det er kendt som en radioisotop, og det dræber cancerceller ved at levere stråling til cellerne. Det tages ved injektion, og behandling længde vil variere afhængigt af sværhedsgraden af ​​tilstanden. Der er flere mulige bivirkninger og sikkerhedsforanstaltninger til at huske på, når du tager stoffet.

Milde bivirkninger

Mere almindelige bivirkninger af strontium omfatter krop kulderystelser og følelse skyllet. Disse er normalt milde og sædvanligvis kun opstår umiddelbart efter at lægemidlet er blevet injiceret.

Alvorlige bivirkninger

Mere alvorlige bivirkninger er mulige, men chancerne for deres forekommende er sjældne. Disse omfatter vandladningsbesvær eller tilstedeværelsen af ​​blod i urin, blod i afføringen eller afføring, som er bie i farve, eller blå mærker eller røde områder på huden.

Risiko for infektion

Fordi strontium reducerer kroppens evne til at bekæmpe infektion, er det vigtigt at undgå eller bruge ekstrem forsigtighed, når de deltager i aktiviteter, der kan resultere i at punktere eller blå mærker i huden. Kontaktsport bør undgås, og ekstrem forsigtighed bør anvendes, når barbering eller bruger skarpe knive. Du bør også afstå fra at røre indersiden af ​​din næse eller mund.

Stråling

Strontium indeholder stråling, som kan forblive i kroppen i op til 1 uge. Ved vandladning, bør en flush toilet anvendes i stedet for et urinal, og det bør skylles to gange efter brug. Vask dine hænder grundigt og også være sikker på at tørre op nogen urin, der kan have sprøjtede, og bortskaffe det element, der anvendes i renseprocessen.

Graviditet

Kvinder, der er gravide, bør ikke tage strontium uden at konsultere en læge. Det kan også overføres til modermælken, så det bør ikke tages, hvis ammer et spædbarn.


        

Udgiv min kommentar