Fantacine.com

Hvad der kan forårsage ringen for ørerne?

Tinnitus er den medicinske betegnelse for, hvad der almindeligvis omtales som ringen for ørerne. Selvom mange mennesker oplever en ringende lyd, kan andre lyde som summende og fløjten være høre så godt. Tinnitus symptomer varierer i intensitet og kan blive så alvorlige, at nogle mennesker har en hård tid at gå om deres daglige aktiviteter. Ringmærkning af ørerne kan opleves i et eller begge ører. Behandling af denne sygdom afhænger af årsagen, hvoraf der er mange muligheder. En fysisk undersøgelse af ørerne samt høreprøver kan hjælpe med at bestemme årsagen til ringen for ørerne og passende behandling.

Naturlige og genetiske årsager

En af de enkle svar på spørgsmålet om, hvad der kan forårsage en ringen for ørerne, er, at den måde din krop er lavet, gør dig mere disponeret for tilstanden. Det naturlige forløb af befolkningens aldring er en almindelig årsag til tinnitus, hvis du også oplever et høretab. Lider af en genetisk sygdom kaldet otosklerose, hvor knoglerne i dine ører bliver stivere, kan også resultere i ringen og andre lyde i dine ører. Under overskydende voks i et eller begge ører kan producere tinnitus samt. Normalt i tilfælde af voks-relateret tinnitus, vil en patient ikke kunne fjerne voksen hjemme, men proceduren kan gøres ved en læge.

Høj Decibel Eksponering

Miljøfaktorer såsom eksponering for høj decibel lyde kan bidrage til en ringetone af ørerne. Dette omfatter at lytte til høj musik eller udsætte dig selv til andre høje lyde, såsom de lyde, du vil høre på en byggeplads eller mens du bruger højt magt udstyr. Den tinnitus anlagt den ved disse lyde kan være midlertidig, såsom efter at gå til en koncert eller ved hjælp af en motorsav. Langvarig eksponering over mange år kan både skade hørelsen og føre til høretab. Brug lydstyrkeknapperne på bærbare musikafspillere og iført beskyttelse mens du gør værftet arbejde kan hjælpe med at beskytte dine ører fra problemer i fremtiden.

Sygdom og skade

Underliggende medicinske tilstande kan både forårsage tinnitus og gøre eksisterende ringen for værre ører. Forhold, der kan resultere i tinnitus omfatter traumer til hovedet og halsen, neurologiske lidelser og unormale vækster i øregangen. Menières sygdom er en anden årsag til tinnitus. Alle disse betingelser er tilbøjelige til at påvirke det ene øre, snarere end begge ører samtidig. Mentale lidelser som depression og usædvanligt høje niveauer af stress kan også gøre folk hører give genlyd.

Blodkarforstyrrelser

Abnormiteter i blodkarrene kan forårsage tinnitus, selvom indtræden af ​​ringen fra blodkar nyrefunktion er sjælden. Disse betingelser omfatter højt blodtryk og højt kolesteroltal, hvor du hovedsageligt høre dit hjerte bankende i ørerne på grund af et tab af elasticitet i blodkarrene. En type tumor kaldes vaskulær neoplasme kan trykke på blodkarrene i hovedet og kan forårsage dig til at høre den ringer. Andre fartøj-relaterede årsager omfatter, når et blodkar knæk op og får blodet til at flyde i en "turbulent" mere insisterende måde. Turbulensen af ​​blod-flow kan producere tinnitus.

Medicin

Tinnitus kan være en bivirkning af medicin du tager, og kan løses kort efter stoffet er ikke længere i din krop. Sværhedsgraden af ​​ringningen kan variere i hver person, og øger normalt som dosis lægemiddel forøges. Rækken af ​​medicin, der bærer mulige bivirkninger af tinnitus er bred, og omfatter mange forskellige klasser af lægemidler. Almindeligt ordineret antibiotika, såsom tetracyclin og erythromycin er inkluderet i denne gruppe, samt flere behandlinger for cancer. Diuretika bør anvendes med forsigtighed, da denne type medicin kan forårsage en ringen for ørerne. Høje doser af aspirin og kinin lægemidler (anvendes til behandling af malaria) kan også føre til tinnitus hos nogle mennesker.


        

Udgiv min kommentar