Fantacine.com

Årsager til mindreårige rygning

Årsager til mindreårige rygning


På de gennemsnitlige 1.200 mennesker i USA dør hvert døgn fra at ryge. Mere end 80 procent af dem begyndte at ryge efter alder 18. Rygning nedsætter den gennemsnitlige levetid med næsten 12 år. Gruppepres, eksperimenter, oprør og kopiering af rollemodeller er nogle af årsagerne til mindreårig rygning. Forståelsen af ​​disse årsager kan hjælpe med at holde fremtidige generationer væk fra nikotinafhængighed.

Gruppepres

Teenagere undertiden presset til at begynde at ryge af venner, der allerede ryger. Opfordres til at passe i sidste ende fører mange til at prøve en cigaret. Nikotin forårsager neuroner til at frigive overskydende dopamin, som fører til en midlertidig eufori. Hvis deres første oplevelse er behageligt, kan teenageren fortsætte med at ryge, og nikotin vil sætte i.

Efterligne Voksne, Medier og Venner

I årevis viste populære medier stjerner der røg i et positivt lys. Teenagere ser op til disse stjerner og forsøge at efterligne alt om dem. Andre rollemodeller, såsom forældre eller voksne venner, kan også ryge. Teenagere kan begynde at ryge for at efterligne disse forbilleder.

eksperimenter

Teenagere sommetider gå gennem en eksperimenteren fase, prøve forskellige lægemidler, deres forældre holdt dem fra tidligere. En ligklæde af mystik og nysgerrighed kan omgive disse forbudte stoffer. Cigaretter er ikke svært at opnå, og de kan hurtigt føre til afhængighed, når en teenager forsøger dem.

Rebellion og Independence

Teenagere tider forsøge at distancere sig fra deres forældre og andre børn. Rygning er primært en voksen aktivitet, og det kan ses som en hurtig vej til en voksen billede. Teenagere måske også gør oprør mod deres forældre og tal myndighed, der hele tiden fortæller dem om ikke at ryge. Det faktum, at de ikke er tilladt at ryge, kan gøre dem ønsker at ryge.


        

Udgiv min kommentar