Fantacine.com

Fordele ved sort cohosh for overgangsalderen symptomer

Black Cohosh er et populært urtekosttilskud for kvinder, ry for at behandle snesevis af sygdomme og tilstande i den kvindelige endokrine system, herunder menstruationsforstyrrelser, graviditetsrelaterede tilstande, og mange af de almindelige gener i forbindelse med overgangsalderen.
Den farmakologi sort cohosh er ikke fuldt forstået, og dets forhold til den kvindelige krop er kompleks. Sort cohosh stimulerer blod-flow til bækkenet og direkte interagerer med seratonin niveauer. Også, ligesom mange planter, sort cohosh indeholder phytoestrogens-- plante forbindelser, der efterligner rolle østrogen i kroppen. Sammen de unikke forbindelser i sort cohosh danner en naturlig forsvar mod mange af de ubehagelige virkninger forbundet med menopause.

hedeture

Hedeture er blandt de mest almindelige klager i forbindelse med overgangsalderen. Pludselige udsving i kropstemperaturen er forårsaget af hurtige dråber i østrogen niveauer, som kroppen forbereder sig på at afslutte ægløsning og menstruation. Fordi østrogen niveauer er lavest om natten og om aftenen, mange kvinder oplever også hedeture i form af nattesved.
Fukinolic syre, en af ​​de primære farmakologiske bestanddele af sort cohosh, er en naturlig, plante-baseret forbindelse ligner østrogen. Selvom det ikke faktisk tilføje ægte østrogen direkte til kroppen, kan det lindre hedeture og nattesved med "narre" kroppen til at tro, at østrogen niveauer er højere end de faktisk er. Sort cohosh er mest almindeligt brugt på grund af dens evne til at bekæmpe temperatursvingninger overgangsalder-relateret.

amenoré

I både yngre kvinder og kvinder oplever overgangsalderen, er sort cohosh hyppigt anvendes til at fremkalde menstruation. Perimenopausale kvinder ofte oplever uregelmæssig menstruation som æggestokke og livmoder forberede sig på at lukke ned. Mens sort cohosh ikke kan tvinge menstruation at vende tilbage på en permanent eller regelmæssig basis, kan det sinke udviklingen af ​​amenoré og fremkalde forsinkede menstruation.
Sort cohosh har antikoagulerende, uterotonisk, og østrogene effekter, så det fungerer på en række måder at bringe om menstruation. Store doser af standardiserede sort cohosh forårsage livmoderen til at trække sig sammen, hvilket fører til dilatation af livmoderhalsen samt afgivelse af endometriet. Desuden, fordi det hæmmer blodets evne til at størkne, kan det forlænge eller intensivere en unormalt lys menstruation.

Seksuel Sundhed

Mange kvinder lider af seksuel dysfunktion i overgangsalderen, og sort cohosh kan medvirke til at forebygge eller forsinke nogle af de underliggende fysiske årsager. Fordi det øger blod-flow til bækkenpartiet, kan sort cohosh muliggøre øget følsomhed kønsdelene. Dette kan bidrage til at afhjælpe almindelige seksuelle problemer som frigiditet og svært ved at opnå orgasme.
Derudover kan sort cohosh er østrogene effekter forhindre vaginal tørhed, en fælles klage blandt kvinder oplever overgangsalderen. De østrogenlignende forbindelser findes i sort cohosh kan også bidrage til at forhindre vaginal atrofi (udtynding af genitale væv), som er en af ​​de vigtigste underliggende årsager til seksuel dysfunktion hos perimenopausale kvinder.

Andre forhold

Sort cohosh kan bidrage til at mindske risikoen for mange sygdomme og tilstande, der har tendens til at slå under eller efter menopausen. Arthritis, osteoporose og visse former for kræft er alarmerende almindelig i post-menopausale kvinder, men disse har nogle af lidelser kan lindres eller forebygges ved anvendelse af sort cohosh.
Depression, humørsvingninger og træthed er også meget almindeligt for perimenopausale kvinder. Men ved at hjælpe at aktivere roligere hormonniveau og højere niveauer af seratonin, kan sort cohosh afhjælpe nogle af disse lidelser. Ved at behandle de underliggende årsager til irritabilitet, ligesom nattesved og vaginal tørhed, kan sort cohosh aktivere en stærkere følelse af selvtillid og generelle komfort.

Risici og begrænsninger

Det er vigtigt for kvinder oplever menopause at huske, at overgangsalderen er ikke en sygdom. Ligesom puberteten, overgangsalderen er en naturlig, normal udvikling af den kvindelige krop. Ingen medicin, urtekosttilskud, eller terapi kan helt forhindre udbrud af overgangsalderen, og mens sort cohosh kan bidrage til at lindre nogle relaterede symptomer, kan det ikke stoppe eller uendelige udsætte denne naturlige ændring i kvindens krop.
Selvom generelt betragtes som sikre, sort cohosh er ikke uden risici. Langvarig brug af sort cohosh er blevet forbundet med leverskader, så det bør undgås ved kvinder med hepatitis, skrumpelever, eller andre sygdomme i leveren. På grund af sin antikoagulerende virkning, er sort cohosh anbefales ikke til brug inden for en måned efter operationen.


        

Udgiv min kommentar