Fantacine.com

Dental Composite Materials

Dental Composite Materials


Dental kompositmaterialer udfylde i områder, hvor henfaldet tand sagen blev fjernet. Denne procedure er almindeligt kendt som en påfyldning. Mange materialer omfatte en enkelt påfyldning, hver med en distinkt rolle. En harpiks anvendes som grundmateriale for kompositten. Koblingsmidler øge vedhæftningen af ​​harpiksen til tanden. Dental kompositter kræver frie radikaler for at starte polymerisation. Dette kan opnås ved hjælp af varme, kemiske eller fotokemiske katalysatorer.

Harpikser

Siden slutningen af ​​1950'erne har tandlæger brugt bisphenol glycidylmethacrylat (BIS-GMA) som harpiksen i fyld. Det er blandet med en fortyndingsmiddel, hvilket gør det lettere for tandlægen at forme og arbejde med. Ifølge Dentalcomposites.com, de mest almindelige fortyndingsmidler er methylmethacrylat (MMA), bisphenol dimethacrylat (BIS-DMA) og urethandimethacrylat (UDMA).

koblingsmidler

Ifølge Dentalcomposites.com, bindemidler kemisk pels filler overflader og øge styrken. Silaner, en silicium kemisk forbindelse, er et fælles koblingsmiddel, der har været anvendt siden 1950'erne. Fælles silan midler er vinyltriethoxysilan og methacryloxypropyltrimethoxysilan.

Heat Katalysatorer

Heat katalysatorer initiere polymeriseringsprocessen, som kombinerer monomerer (enkeltkomponenter) i en polymer (en blanding af bestanddele). Denne proces indtræder molekylerne af de forskellige materialer, der anvendes i en påfyldning, så de danner en stærk struktur. Den mest almindeligt anvendte varme katalysator er hydroquinon. Andre almindelige varme katalysatorer er benzoylperoxid, t-butylperoxid og t-cumythydroxyperoxide.

kemiske katalysatorer

Kemiske katalysatorer også initiere polymerisering. En ulempe ved kemiske katalysatorer er, at de ikke er meget farve-stabil, hvilket resulterer i fyldning pigmentering. Almindelige kemiske katalysatorer er dimethyl-p-toludine og N, N-bis (hydroxy-lavere-alkyl) -3,5-xylidin.

fotokemiske Katalysatorer

Fotokemiske katalysatorer også acheive polymerisation. De kræver lys for at hærde fyldning, hvilket resulterer i vedhæftningen og hærdning af fyldet. Forskellige katalysatormaterialer kræver forskellige bølgelængder af lys for at hærde, fra ultraviolet til synligt blåt lys. Fælles fotokemiske katalysatorer omfatter kamferquinon, acenaphthen quinon og benzyl.

blødgørere

Blødgørere gøre det sammensatte mere fleksibel, således at det er lettere at forme og arbejde med. Mange blødgøringsmidler er en form for phthalat (dibutyl, dioctol, dinonylphthalat, etc.) eller polyethylenglycol.


        

Udgiv min kommentar