Fantacine.com

Udvikling i en 17-måneder gamle baby

Udvikling i en 17-måneder gamle baby


Småbørn omkring en alder af 17 måneder fortsætter med at udforske deres verden i et forsøg på at gøre nye opdagelser. De fortsætter med at udvikle sprog, sociale og fysiske færdigheder, og begynde at udvikle kognitive færdigheder, så godt. På dette tidspunkt, kan småbørn også begynde at vove sig ind i tidsperioden kendt som "frygtelige toere", og de kan begynde at hævde deres uafhængighed.

Sprog Udvikling

I en alder af 17 måneder, bør de fleste småbørn kunne tydeligt sige om seks ord. Småbørn i denne alder kan rutinemæssigt kaste raserianfald i et forsøg på at kommunikere, fordi de endnu ikke har nok ord til at udtrykke deres behov og ønsker. Småbørn kan have sprog forsinkelse, hvis de undlader at bruge nogen ord til at kommunikere. Ifølge American Academy of Pediatrics, har forskere fundet sproglige forsinkelser til at være den mest almindelige form for forsinket udvikling. Faktisk kan omkring 20 procent af alle småbørn har en vis grad af et sprog forsinkelse. Nogle forsinkelser kan løse sig selv naturligt over tid, mens andre kan kræve indgreb.

Social Udvikling

På dette tidspunkt, behøver småbørn ikke spille kooperativt. Cooperative play regel opstår efter alder 2. Imidlertid nyder 17-måneders-årige interagere med pårørende, mens du læser bøger. Nogle i denne alder kan begynde at spille foregive spil med sig selv og pårørende.

Fysisk udvikling

Alle småbørn skal gå uafhængigt af dette punkt, medmindre de blev født for tidligt. Ved denne alder, kan de fleste småbørn vende sider i en bog, stak mindst tre blokke og bruge en gaffel, og ske. De fleste er begyndt at klatre på møbler og legetøj, og kan være i stand til at manøvrere en ridning legetøj. Nogle kan kaste en bold lumsk, sparke en bold og danse til musik.

Andre ændringer

Omkring denne alder, mange småbørn begynder at vise kognitive færdigheder såsom at sortere objekter af farve, form og størrelse. Også mange ikke længere kræve mere end én lur hver dag. Hertil kommer, på dette tidspunkt, mange småbørn begynder at blive kræsne om, hvad de vil og ikke vil spise.

Overvejelser

Ikke alle børn vil udvikle sig i samme tempo. Men i nogle tilfælde kan en forsinket udvikling være til stede. Børnelæger typisk overvåge udviklingen på regelmæssigt planlagte godt-barn besøg. Hvis den forælder eller børnelæge mistanke en forsinkelse, kan udføres yderligere vurderinger.


        

Udgiv min kommentar