Fantacine.com

Receptpligtig medicin, der kan forårsage udslæt

En udslæt er et område med kløe, smerte, rødme eller irritation på huden. Fordi folk reagerer forskelligt på medicin, alle stoffer er i stand til at forårsage hududslæt. Mens generelt harmløse, kan udslæt ledsaget af halsen eller hævelser i ansigtet eller vejrtrækningsbesvær signalere en farlig reaktion, og kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Antibiotika

Antibiotika er medicin anvendes til behandling af bakterieinfektioner. De kan forårsage hududslæt via overfølsomhedsreaktioner eller øget sol sensitivitet. Antibiotika også øge risikoen for gær infektioner, som kan udløse symptomer som kløe og udslæt i nogle mennesker. Lægemidler i denne klasse omfatter penicillin, ciprofloxacin, tetracyklin og Keflex.

Milde hudreaktioner til antibiotika er mere almindelige og generelt omfatter rødme, kløe, irritation og varme i det berørte område. Alvorlige reaktioner udgør en medicinsk nødsituation og er som regel præget af nældefeber, betydelig hævelse og allergiske symptomer som nysen og røde, hævede øjne.

Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler

Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) er medicin anvendes til behandling af smerte. De er tilgængelige over-the-counter og er til stede i en række receptpligtig medicin som Vicoprofen og percodan. Ibuprofen, aspirin og naproxen er blandt de mest almindelige NSAID'er.

Ifølge Health.com, hududslæt er en af ​​de hyppigst rapporterede bivirkninger af NSAID. De fleste udslæt forårsaget af disse lægemidler er relateret til overfølsomhedsreaktioner. Mere sjældent kan de livstruende hudlidelser Stevens-Johnson syndrom og toksisk epidermal nekrolyse (TEN) være forårsaget af NSAID medicin.

Opiater

Opiater er lægemidler afledt fra opium valmue, der anvendes til behandling af moderat til alvorlig smerte. De fås med kun recept og er generelt ordineres kun, når andre smertestillende medicin har svigtet. Lægemidler i denne klasse omfatter kodein, morfin, hydrocodon og fentanyl.

En almindelig bivirkning af opiater er kløe og udslæt. Ifølge PubMed.gov, opiater forårsage en frigørelse af histamin fra mastceller, hvilket fører til bivirkninger som kløe, udslæt og andre allergylike symptomer. Mens de fleste mennesker oplever en stigning i histamin, når du tager opiater, ikke alle udviser symptomer som hududslæt.

ACE-hæmmere

enzym (ACE) hæmmere angiotensin-konverterende er lægemidler, der anvendes til behandling af kongestivt hjertesvigt og hypertension. Lægemidler fra denne klasse er kendt for at forårsage en makulopapuløst udslæt - en flad, rødt udslæt dækket i bittesmå hævede bump. Denne type af udslæt ses hyppigst hos patienter med nedsat nyrefunktion og er mere almindelig med ACE-hæmmer captopril. På grund af den øgede risiko for udslæt, der captopril anvendes mindre hyppigt til fordel for andre ACE-hæmmere såsom enalapril eller cilazapril.

Forebyggelse / Solution

For at undgå eller reducere sværhedsgraden af ​​narkotika-induceret udslæt, altid følge anvisningerne på, hvordan og hvornår de skal tage receptpligtig medicin. Læs alle patient indsatser og rapportere mistanke mad og narkotika allergi til din ordinerende læge. Over-the-counter antihistaminer som Benadryl kan bidrage til at mindske sværhedsgraden af ​​milde allergiske reaktioner, men er ikke tilstrækkelige til behandling af alvorlige reaktioner eller anafylaktisk shock.


        

Udgiv min kommentar