Fantacine.com

Oplysninger om postherpetisk neuralgi balanceproblemer

Udsættelse for skoldkopper, en infektionssygdom forårsaget af varicella-zoster virus, øger sandsynligheden for at udvikle smertefulde blærer kaldet helvedesild senere i livet. Langsigtede komplikationer såsom en vedvarende udslæt, encephalitis, dvælende smerte, problemer med synet eller tab af balance på grund af postherpetisk neuralgi kan opstå efter et udbrud af helvedesild. Symptomer på postherpetisk neuralgi omfatter neurologiske problemer, der forstyrrer hjernens funktioner såsom tab af balance.

Årsager

Ifølge "Forebyggelse af herpes zoster Anbefalinger fra Det Rådgivende Udvalg for Vaccination Practices" en rapport fra Rafael Harpaz, MD, skrevet på anmodning af Centers for Disease Control og Forebyggelse i 2008, varicella-zoster virus forbliver i nervecellerne for en levetid. De fleste mennesker, der havde skoldkopper aldrig ved, at de stadig bærer virussen, fordi de ikke har nogen symptomer. Men svækket immunforsvar som følge af alder, kemoterapi eller sygdomme som hiv reaktivere virus i en million amerikanere årligt. Når varicella-zoster virus genaktiveres hos voksne det spreder langs nervefibre resulterer i helvedesild, som forårsager smerte ledsaget af udslæt. Efter udslæt rydder op virussen fortsætter med at skade nerveceller, der sender krypterede meddelelser, der påvirker hjernens evne til at regulere balance.

Symptomer

Tab af balance efter et udslæt med smerte kan indikere tegn på postherpetisk neuralgi, dog skal en læge udelukke andre medicinske og psykologiske årsager. For at bestemme årsagen til tab af balance en læge, såsom en hudlæge eller internist udfører en test på patientens hudceller. Lægen diagnosticerer postherpetisk neuralgi, hvis testen er positiv for helvedesild.

Behandling

Sandsynligheden for balance problemer forårsaget af postherpetisk neuralgi falder, hvis en patient får antivirale lægemidler, herunder acyclovir (Zovirax), valacyclovir (Valtrex), og famciclovir (Famvir), så hurtigt som muligt efter en helvedesild udbrud. Over-the-counter piller for at mindske smerter og cremer og salver til tørre vabler ikke forhindrer postherpetisk neuralgi. Hvis postherpetisk neuralgi stadig forekommer efter behandling med antivirale lægemidler, til en fysioterapeut arbejder med patienten genvinde normale balance.

Forebyggelse

Ingen vaccine forebygger postherpetisk neuralgi balanceproblemer dog immunisering mod helvedesild og skoldkopper fjerne årsagerne til postherpetisk neuralgi. Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler, at børn og voksne, som ikke har indgået skoldkopper have to doser af skoldkopper. Den anbefaler også, at voksne over 60 år, der har haft skoldkopper som barn får herpes zoster-vaccine. National Institute of Neurologiske og Sundhed advarer om, at mens postherpetisk neuralgi er ikke livstruende det kan føre til alvorlige depressioner og handicap.

Gravide kvinder

Centers for Disease Control og Forebyggelse opfordrer gravide kvinder og kvinder, der har til hensigt at blive gravid for at rådføre sig med deres læge om eventuelle fosterskader fra skoldkopper.


        

Udgiv min kommentar