Fantacine.com

Blære infektioner hos voksne

Blære infektioner hos voksne kan være ubehageligt og ubelejligt. Med den rette behandling, infektionen normalt rydder op helt. Fordi der er en risiko for potentielt alvorlige komplikationer, bør blære infektioner ikke ignoreres. Consulting en læge for øjeblikkelig behandling er den sikreste fremgangsmåde.

Fakta

Blære infektioner hos voksne, også kaldet blærebetændelse, har tendens til at forekomme hos kvinder oftere end mænd. De forekommer oftest hos kvinder i alderen 20 og 50. Når en blære infektion udvikler sig, den berørte persons blære og nedre urinveje blive overvældet af bakterier. Vævet af blæren og urinvejene bliver betændt. Blære-infektioner kan være akut eller kronisk, tilbagevendende problem.

Symptomer

Symptomer på en blære infektion i en voksen omfatter hyppige opfordrer til at urinere, smertefuld vandladning og ildelugtende, uklar urin. Som infektionen fremskridt, kan folk opleve kulderystelser og feber, smerter i flankerne og kvalme. Nogle kvinder føler smerte under samleje.

Årsager

Vandladning normalt skyller bakterier fra urinvejene, men nogle gange bakterier breder hurtigere end de kan rive. Bakterien E. coli er normalt årsag til blære infektioner hos voksne. Nogle risikofaktorer omfatter anvendelse af et kateter, der har diabetes og ikke drikker nok væske.

Behandling

En blære infektion bør behandles, så snart den er diagnosticeret. Hos voksne, der normalt betyder at tage et kursus af oral antibiotika. Den fulde kursus skal tages for at sikre, at infektionen er helt udryddet. En læge kan også ordinere phenazopyridin, en medicin, der vil hjælpe med at stoppe symptomerne på hyppig, smertefuld vandladning. Drikke tranebærsaft kan hjælpe hastighed nyttiggørelse fra en blære infektion.

Overvejelser

Blære infektioner hos voksne skal behandles hurtigt og opfølgende tests skal gøres for at sikre, at infektionen er ryddet. Selvom en blære infektion i sig selv er ikke en særlig farlig tilstand, kan det føre til alvorlige komplikationer såsom nyre-infektion, nyresvigt eller tilbagevendende urinvejsinfektioner. Kroniske blære-infektioner kan blive et problem i ældre voksne, der er mindre i stand til at modstå dem.


        

Udgiv min kommentar