Fantacine.com

Foods skal undgås ved astmatisk

Astma er en kronisk sygdom af uklare oprindelser at læger og forskere mener skyldes en kombination af genetik og miljø. Af de mange udløser af astmaanfald, er forskning begyndt at vise, at fødevarer kan have en stærk indvirkning på astma. Hvis du er astmatiker, især hvis du er tilbøjelig til allergi, er der visse fødevarer, du måske ønsker at undgå.

Allergier kan forårsage astma

Når du har astma er der en god mulighed, du også har allergi. Selv om de fleste allergier tendens til at være på miljøet (støv, pollen, skæl), undertiden fødevareallergi kan forårsage astmaanfald. Det kan være maden selv eller potentielt et tilsætningsstof i fødevarer, der forårsager angrebet. Foregår der forskning for at afdække hvor stærkt fødevarer kan påvirke astmaanfald, men den generelle aftalte princip er, at allergi kan føre til astmaanfald.

Foods skal undgås ved astmatisk

Den Internationale Food Information Rådet viser de følgende fødevarer og tilsætningsstoffer som potentielle astma udløsere. De fødevarer, der er kendte allergener, der kan forårsage astmaanfald er mælk, æg, nødder, jordnødder, soja, hvede (gluten i almindelighed) og skaldyr. Der er en mulighed for, at fødevarer farvestoffer eller konserveringsmidler såsom Tartrazin og andre fødevarer farvestoffer eller farvestoffer som nitrat og nitrit, benzoater, BHA og BHT, kan mononatriumglutamat (MSG) og aspartam potentielt forårsage angreb så godt, men der har ikke været nok afgørende forskning for at være helt sikker.

Der er nogle kendte tilsætningsstoffer, der kan forårsage astmaanfald - sulfitter og sulfiting midler, såsom svovldioxid, natriumbisulfit, kaliumbisulfit, natriummetabisulfit, kaliummetabisulfit og natriumsulfit. Disse additiver findes i tørrede frugter eller grøntsager, preprepared kartofler, vin, øl, flaske citron eller limesaft, friske, frosne eller forberedt rejer, og mange syltede fødevarer som pickles, peberfrugter, visse typer sauerkraut og Krydderikoncentrater.

Afsluttende tanker

Forbindelsen mellem fødevarer og astmaanfald er stadig temmelig uklart. Mayo Foundation for Medicinsk Uddannelse og Forskning anerkender der er en sammenhæng, men anbefaler astmatikere at spise en kost, der fremmer et sundt immunsystem til at kæmpe symptomerne på astma. Mens der ikke er nogen kur mod astma, en kost rig på frugt og grøntsager, der giver vitamin C og E, beta-caroten og andre vitale næringsstoffer, og en kost, der indeholder omega-3 fedtsyrer kan reducere symptomerne. Mayo Clinic anbefaler også reducere mættet fedt og natrium for at undgå at forværre immunresponset og udløser et astmaanfald. Før du starter enhver kost, skal du kontakte din læge.


        

Udgiv min kommentar