Fantacine.com

De symptomer, årsager og risikofaktorer for Interstitiel Cystitis

Interstitiel cystitis er en tilstand, der påvirker blæren. Det er en kronisk sygdom, der rammer omkring 1 million mennesker i USA. Det er meget mere almindelig hos voksne kvinder end hos mænd eller børn. Da der ikke er nogen kur, de fleste løsninger målrettet symptom management. Symptomerne på interstitiel cystitis voks og aftage, men det aldrig rigtig løser sig.

Symptomer

Enhver person med interstitiel blærebetændelse oplever forskellige symptomer. Almindelige symptomer omfatter en stærk trang til at tisse ofte, vandladning på op til 60 gange om dagen, men med kun små mængder, smerter i bækkenet, smerter i skeden, pungen eller anus og smerter under samleje. Mennesker med interstitiel cystitis har lignende symptomer til dem med en urinvejsinfektion, undtagen tests er negative for bakterier. Faktorer som stress og allergi kan gøre symptomerne mere alvorlige.

Årsager

Det menes, at mennesker med interstitiel cystitis har et problem i foring af blæren. Hvis der er en lækage, kan urin oppiske væg af blæren, og dette kan føre til ulceration af belægningens. Nerver er også involveret, da de udløser trang til at tisse. Årsagen til sygdommen er ukendt, men læger mener det kunne være arvelige, en del af en autoimmun respons eller en allergisk reaktion.

Risikofaktorer

De mennesker, mest tilbøjelige til at udvikle interstitiel blærebetændelse er folk i 30'erne eller 40'erne, folk, der er seksuelt aktive og mennesker med andre kroniske sygdomme som fibromyalgi, irritabel tyktarm og myofasciale smerte syndrom. Ubehandlet interstitiel cystitis kan sænke livskvaliteten, reducere kapaciteten af ​​blæren og resultere i emotionelle problemer. Afbrudt søvn og et svækket immunsystem er almindelige bivirkninger af sygdommen.

Diagnose

Da der ikke er en definitiv test for interstitiel blærebetændelse, vil en urolog udelukke andre betingelser, før du foretager en diagnose. En eksamen vil omfatte en sygehistorie, en pelvic eksamen og en urinanalyse. Da mennesker med interstitiel cystitis er følsomme over for kalium, kan lægen sætte kalium ind i din blære til at kontrollere for smerte. Mennesker med en normal blære vil ikke føle nogen smerte. En cytoscopy kan også udføres, så lægen kan se et billede af slimhinden i blæren.

Medicin

De fleste behandlinger er rettet mod at lindre symptomerne. Din læge kan ordinere piller til at hjælpe med smerten, at antidepressiva støtte i afslapning af blæren eller antihistaminer til at reducere vandladning. En medicin, Elmiron, anvendes til behandling af interstitiel cystitis. Det menes at reparere blæren foring. Andre behandlingsmuligheder indbefatter indføring af medikament direkte ind i blæren, nerve stimulation og kirurgi. Kirurgi er kun udført i de mest alvorlige tilfælde og er rettet mod at reparere blæren eller afbrænding sår, der har udviklet der.


        

Udgiv min kommentar