Fantacine.com

Tegn og symptomer på chronic wasting disease

Tegn og symptomer på chronic wasting disease


Chronic wasting disease er en ikke-hærdende, overførbar sygdom, der påvirker elg og rådyr i Nordamerika. Denne lidelse forårsager forringelse af hjernen og er symptomatisk ligner scrapie (får) og kogalskab (bovin spongiform encephalopati). CWD er en dødelig tilstand, menes at være forårsaget af infektiøse proteiner kaldet prioner. Fordi denne alvorlig sygdom kan spredes, er det vigtigt at forstå de tegn og symptomer, for at beskytte den inficerede population.

Unormal adfærd

Som prioner ophobes i hjernen, er resultatet en ophobning af læsioner i det berørte område. Når dyrets hjerne begynder at forringes, kan observeres markante ændringer i adfærd. Oftest vil den inficerede dyr adskille sig fra besætningen. Det vil vise lidt at ingen interesse i at observere mennesker, der er i området, og næsten helt sikkert vise en manglende koordinering.

øget tørst

Hjorte og elge ramt CWD vil begynde at vise tegn på overdreven tørst. Når det er muligt, vil de holde sig tæt til områder, hvor vandkilder er let tilgængelige. Sammen med denne øget tørst og vandforbrug kommer overdreven vandladning.

afmagring

Mens en neuroligical tilstand, CWD forårsager drastiske ændringer i hele det muskulære system. Berørte dyr bliver afmagrede, at miste en betydelig mængde af kropsvægt og udvikle en samlet dårlig stand. Inficerede hjorte og elge vil også opleve muskelrystelser i hele kroppen.

Øget Spytafsondring

Som sygdommen skrider frem til et klinisk fase vil mange inficerede dyr begynder at savle overdrevent. Dette er ofte ledsaget af problemer med at tygge og / eller synke mad.


        

Udgiv min kommentar